6 bilder från en söndag som inte blev som planerat

6-bilder-fran-en-söndag-1

I söndags blev ingenting riktigt som tänkt. På lördagskvällen, efter vår lilla utflykt på Drottningholm, cyklade vi runt hela Hägerstensområdet och hittade livets mest idylliska badplats vid Örnsbergs klippor. Så vi hade köpt matsäck, plockat fram termosen och preppat för en hel söndag ute i solen. Men sedan vaknade vi på morgonen till ett ösregn som hette duga. Trist.

Så kan det dock gå och vi fick fundera ut något annat att göra istället. Men först åt jag och den här trötta ovanför frukost bestående av avokadomacka och mitt senaste beroende – smoothiebowl.

6-bilder-fran-en-söndag-2

Och så satte vi oss i soffan med varsin dator och väntade ut regnet. Jag passade på att redigera lite bilder.

6-bilder-fran-en-söndag-3

När det började ge med sig tog vi tunnelbanan in till stan. Vi tänkte gå lite i butiker men det mesta var stängt. Några enstaka ställen hade dock öppet så hittade litegrann som fick följa med hem. Kan visa senare i veckan.

6-bilder-fran-en-söndag-4

Efter en stund tog vi skydd från regnet med lite helt ok-gott kaffe på Kaffe. Billigt var det också, espressos för 10 kronor och cappuccinos för 25. Tips tips. Sedan så pratade vi lite om lägenheter, sommarplaner och framtiden. Sånt som en brukar fundera på en regnig söndagseftermiddag helt enkelt.

6-bilder-fran-en-söndag-5

Ytterligare en vända på stan och en mindre hangry-kris senare åkte vi sedan hem och gjorde middag. När det är grått ute får en kämpa fram sommarkänslan på annat sätt istället. Till exempel med mat, som vi gjorde. Timjanmarinerade tzaybitar, ugnsbakad lök och hemmagjord potatissallad. Varsågod för middagstips, det är svingott.

6-bilder-fran-en-söndag-6

Sedan höll vi på att somna i soffan men lyckades ändå tvinga oss ut på en kvällstrip till Örnbergs klippor. Det blev inget bad men jag fick i alla fall min dos av vattenstänk och tångluft. Så det blev en rätt bra söndag ändå.

Comments

  1. Ingrid

    Vilken fin dag ändå! Min favorit var vattenstänket och tångluften- så relaterbart, det är två fantastiska ting som gör allt bättre.

    1. Eric

      Verkligen, få saker gör lika mycket för själen som det!

Leave a comment