Alla våra växter

alla-vara-vaxter-1

Idag tänkte jag visa alla växter som jag har hemma! Jag är ju inte på något sätt ett expert men jag tycker om när det är grönt. När vi flyttade in i vår förra lägenhet crammade vi in en liten djungel i vardagsrummet men som sedan dog för att vi inte kunde ta hand om dem. Den här gången är vi lite mer sparsmakade och har endast växter vi tycker om och som passar in, vilket också har gjort att de fått leva mer än några veckor.

Hur som helst, först ut har vi en liten vas med en mugrönekvist som står på soffbordet. Tycker överlag att rötter i vatten är himla fint så drog helt enkelt upp en ranka, sköljde bort jorden och stoppade den i en vas. Fick sedan veta att det går lika bra att klippa av en kvist och stoppa i vatten så växer nya rötter ut på nolltid så får testa det nästa gång. Känns lite mindre omständigt.

alla-vara-vaxter

Under TVn, som sedan igår kväll äntligen är uppsatt på väggen, står en av våra två monsteror.

alla-vara-vaxter-2
alla-vara-vaxter-3

I fönstret vid vårt köksbord har vi mina nuvarande favoriter. Bonsaiträdet som jag planterade om i en glaskruka för några veckor sedan och som nu fått ett nytt liv med flera nya blad och ännu fler på gång (dock har små vita prickar börjat dyka upp i krukans botten  vilket ju känns lite oroväckande?).

Bredvid har vi avokadokärna som börjat gro och en liten monsterastickling som förhoppningsvis också gör det snart.

alla-vara-vaxter-4

På andra sidan fönstret har vi ytterligare en växt som hängt med ett tag, nämligen ett litet träd som vi fått av Magnus farmor. En av få som överlevde i vår förra, väldigt soliga lägenhet.

alla-vara-vaxter-5
alla-vara-vaxter-6

Sedan har jag också lite suckulenter. Bland annat en Svärmors Tunga som verkar överleva allt. Och så några kaktusar som får pryda byrån i hallen och fönsterbrädan bredvid Svärisen.

alla-vara-vaxter-7

Sedan har jag ju några riktigt rejäla växter. Som exempelvis den här monsteran! Den var i samma storlek som vår andra monstera när vi köpte den för knappt ett år sedan men växte nanting på vårt gamla skrivbord. Är helt ärligt när jag säger att det ploppar upp nya blad kanske var tredje dag.

alla-vara-vaxter-8
alla-vara-vaxter-9

I sovrummet står vår gamla fina palm som var en av de första växterna jag och Magnus köpte tillsammans.

alla-vara-vaxter-10

Och så har vi till sist vårt senaste tillskott i form av en fiolfikus som jag köpte på Blomsterlandet på Sveavägen i fredags och fick konka i ett stort rosa paket längs hela Drottninggatan. Men nu står det, om än i en temporär kruka i papp, och pryder vårt vardagsrum.

Och det var det, alla våra växter!

Comments

 1. […] Jag tänkte visa min avokadokärna som helt plötsligt blivit en liten planta. Såhär såg den ju ut för några veckor sedan då den just börjat gro men nu har den som sagt fått blad […]

 2. lovisa

  superfint! pappkrukan var ju supernajs dessutom!

 3. Ebba

  Så många fina ni har! Älskar fiolfikusar.

  1. Eric

   Ja de är så himla fina! :)

Leave a comment