Carl Eldhs Ateljé

carl-eldhs-atelje-1

I måndags hade ju jag och Magnus tänkte att gå på Carl Eldhs Ateljémuseum men då var det stängt. Så var inte fallet i tisdags så då gjorde vi ett nytt försök. Tur det för detta är kanske det finaste ställe jag någonsin besökt.

carl-eldhs-atelje-2

På riktigt alltså. Huset, som ritades av samma arkitekt som Stockholms Stadshus, är fyllt till bredden av gipsoriginal, lerskisser och riktiga skulpturer av hans kända verk. Hela ateljén är dessutom omgivna av gigantiska fönster som vätter ut mot en grönskande trädgård. Ljuset var helt sinnessjukt.

Det är inte riktigt ett museum i den bemärkelsen att en går runt och tittar helt själv utan mer av en guidad tour där en sedan får möjlighet att gå runt själv. Dock värt pga mycket intressanta fakta under själva turen. Till exempel fick en veta en massa om teknikerna som användes för att skapa skulpturerna plus en hel del om Eldhs liv.

carl-eldhs-atelje-5

Och som sagt mycket fina och extremt detaljerade skulpturer.

carl-eldhs-atelje-6

Verkligen en lite dold pärla i Stockholm. Kostar 80 kronor i inträde men väl värt om en befinner sig i Stockholm i sommar!

carl-eldhs-atelje-7

Comments

  1. Underbara bilder! Och vilket ljus det är i den lokalen!

    1. Eric

      Verkligen, vilken dröm att ha en sån studio! :)

  2. anna

    asså så himla vackert!!

Leave a comment