Drottningholms Slott

drottningholms-slott-1

I lördags var det ungefär 1000 grader ute, no joke. Med andra ord en perfekt dag för att egentligen inte göra någonting. Jag däremot var fruktansvärt rastlös och ville hitta på något. Som tur var fick jag med mig Magnus och efter tunnelbana följt av tvärbana följt av tunnelbana följt av buss hamnade vi tillslut här – på Drottningholms Slott.

drottningholms-slott-2

Ä l s k a r  pampiga byggnader och har velat besöka slottet hur länge som helst. Ärligt talat så är jag också lite fascinerad av kungafamiljen. Jag vet att det är ett urgammalt och omodernt statskick att födas in i ett ämbete osv men äsch, let me live.

drottningholms-slott-3

Dessutom är ju slott av denna sort en dröm för alla som är som jag och mår bra i själen av symmetri. Allt är liksom helt rakt och tillrättalagt. Njöt för fulla muggar.

Men som sagt var det helt kopiöst varmt så vi fick då och då ta lite pauser i skuggan för att inte brinna upp.

drottningholms-slott-6

Sedan fortsatte vi upptäckandet. Bland annat hittade vi lite labyrintiga häckar. Magnus poserade snällt.

Vi gick också en sväng förbi det här flashiga som är Kina slott. Om jag förstod det rätt så fungerade det litegrann som ett lusthus. Fast i form av ett slott då.

drottningholms-slott-9

Och så gick vi tillbaka mot själva huvudslottet. Kan inte riktigt släppa att någon faktiskt bor där.

Vi funderade en stund på att gå och kika i slottet men eftersom klockan började bli rätt mycket och värmen rätt påfrestande skippade vi det. Istället hoppade vi på världens kanske mest kvava buss tillsammans med en massa turister och åkte hem. Och med det så var den lördagsutflykten slut.

drottningholms-slott-12

 

Comments

  1. anna

    tusan så vackert!!

  2. johanna

    åh, så fin miljö och så fina bilder sen! Ser ut att vara perfekt väder för slottsutflykt (om än lite varmt :))

  3. Elin

    Härliga bilder!

Leave a comment