En lista om musik

lista-om-musik-1@2x

 

Vilken tjänst använder du för att lyssna på musik?
Sedan ett år tillbaka använder jag Apple Musik. Är egentligen rätt missnöjd men orkar inte byta tillbaka till Spotify. Kommer ångra mig till nyår och nästa omgång av My Year In Music då jag kommer känna mig utanför igen hehe.

Hur hittar du ny musik?
Antingen genom upptäck-funktionen på Apple Music eller från Magnus, min musikstil har verkligen utvecklats sedan jag träffade honom. Annars så händer det då och då att jag hör något bra i en butik eller så och tar reda på namnet med hjälp av Shazam.

Vad gillar du mest med musik?
Att det kan framkalla så mycket minnen. Det går liksom att resa tillbaka i livet och känna känslor en känt bara genom att lyssna på en viss låt. Sånt är coolt.

Vad gillar du minst?
Att det kan framkalla så mycket minnen.  Sedan har jag också svårt för töntiga musiksnubbar som menar att “creddig” musik alltid är bättre än kommersiell musik.

Har du någon guilty preasure?
Nä, det skulle jag inte säga. Är ganska öppen med all musik jag gillar numera. När jag var yngre skämdes jag ganska mycket för vilken musik jag lyssnade på, men har kommit över det nu.

Vad är viktigast för dig – melodi eller text?
Skulle nog säga melodi. Lyssnar sällan på texten utan mer hur den är ”proddad” osv. Eller ja, jag är extremt omusikalisk (kan knappt klappa i takt) men har någon illusion om att jag kan höra när en låt är snyggt gjord. Kanske stämmer, men mest troligt inte.

lista-om-musik-2@2x

Vilken låt är mest nostalgisk för dig?
Alla låtar från Lorentz album Kärlekslåtar. Sommaren som jag träffade Magnus lyssnade jag i princip enbart på Lorentz så alla hans låtar är som en stor throwback till den tiden. Måste jag välja en låt säger jag nog The.OC.S01E01.DVD-Rip.Xvid, kanske mest pga namnet.

Har du någon favoritartist?
Oj, så många. Absoluta favoriter skulle jag nog säga är Seinabo Sey, Beyoncé, Troye Sivan och Years & Years.

Din senaste musikaliska upptäckt?
Det var ett tag sedan jag verkligen fastnade för en ny artist, den senaste var nog när Zayn släppte sitt album Mind of Mine i mars. Så som sagt har det varit skralt med ny musik ett tag.

Vad lyssande du på för musik när du gick i…

 • Mellanstadiet?
  Det var nog i mellanstadiet som jag först började lyssnade på musik på allvar. Köpte en iPod när jag gick i femman och fyllde den med massa av min storasysters dåvarande pojkväns musik för att jag ville fylla ut det 30gb stora minnet. Därför lyssnade jag på en salig blandning av Tenacious D och typ Nelly Furtado.
 • Högstadiet?
  Här lyssnade jag fortfarande mycket på ”topplistemusik”, typ Flo-rida och Black Eyed Peas, men också på lite på artister som Amy Winehouse. Hade även en period då jag lyssnade väldigt mycket på The Killers.
 • Gymnasiet?
  I gymnasiet började jag utforska musik mer och mer och började för första gången hitta en egen musikstil. Lyssnade mycket på Birdy, Bastille och First Aid Kit. Också en del på house typ Adrian Lux och Avicii, gick ju ändå idrottsklass liksom.

Vad lyssnar du på för musik idag?
Idag har jag gått ifrån den lilla indieperiod jag hade ett tag och lyssnar mest på sånt som är lite elektropopsoulish. Har det senaste året lyssnat mycket på artister som Jack Garratt, Zayn, XOV, Troye Sivan, Ry X och Tove Styrke.

..och vad kan du absolut inte lyssna på?
Skrikmetal. Kommer aldrig förstå mig på den musiken.

lista-om-musik-3@2x

Om du bara fick lyssna på en låt för resten av ditt liv, vilken skulle det vara?
Younger med Seinabo Sey. Kanske den bästa låten som gjorts, ledsnar aldrig.

Comments

 1. lovisa

  vilken fantastisk lista! älskar när folk bloggar om musik. taggar denna lista och lånar den helt klart i framtiden. och obs på din känsla av “skrikmetal” – ??!??!?!. hardcore i d-takt, LIVET. :D

  1. Eric

   Låna på! Haha är inte så hardcore av mig, så kanske beror på det! ;)

 2. Stormen

  Det är så roligt med Spotifys årslista – för den blir alltid helt knäpp för mig! Som de gånger när jag varit full och satt på någon av de Tintinböcker som finns på Spotify… Mest lyssnade artist 2015 blev Tintin tillslut.Jag är sedan länge användare av last.fm, som jag städar & fixar med. Tror jag måste låna den här listan minsann.

  1. Eric

   Ja det brukar kunna bli helt fel ibland haha! :)

Leave a comment