Måndag med en miss, pesto & parkhäng

mandag-miss-pesto-1

Eftersom jag inte fått något jobb än lever jag ett sånt himla glassigt liv just nu. Får nästan panik pga livet är typ för bra för tillfället. Var liksom på ett VIP-event igår där Silvana Imam uppträdde? Sjuk grej.

Å andra sidan är det väl lika bra att njuta medan jag kan antar jag. Men tänkte i alla fall att ni skulle få hänga med på min måndag. Jag vaknade och var så jävla sugen på pannkakor till frukost så pannkakor fick det bli. Verkligen så god frukostmat, dock noll mättande. Blev hungrig igen efter en kvart typ.

mandag-miss-pesto-2

Sedan hjälpte jag Magnus med att fixa en bild till sitt Spotifysamarbete på Instagram (← obs inser hur extremt 2016 meningen jag just skrev är..).

mandag-miss-pesto-3

Efter det åkte vi in till schtan, så långt upp på Sveavägen som jag nästan aldrig någonsin varit. Vi hade nämligen tänkt gå på på Carl Eldhs Ateljémuseum men jag hade inte kollat deras hemsida tillräckligt noga och missat att det var stängt på måndagar. Snöpligt.

mandag-miss-pesto-4

Vi fick helt promenera runt i Vasastan istället. Var vid det här laget lite sur pga både hungrig och irriterad över att jag inte kunnat googla ordentligt.

mandag-miss-pesto-5

Men så köpte vi lite sorbet, passionsfrukt för mig och mango för Magnus, och så var allt bra igen.

mandag-miss-pesto-6
mandag-miss-pesto-7

Så pass bra att vi kunde bestämma oss för lunchställe till och med. Det blev Kaffeverket och en dyr men väldigt mastig toast.

mandag-miss-pesto-9
mandag-miss-pesto-8

Sedan tog vi en sväng på Acne Archives (bra koncept pga sååå mycket billigare än vanliga Acne som i vanliga fall är snordyrt) och på ICA Mathörnan för att köpa billig basilika.

mandag-miss-pesto-10

Och så åkte vi hem, gjorde varsin kaffe och satte oss med varsin dator en stund.

mandag-miss-pesto-11

Efter en timme eller så ställde sig Magnus i köket och gjorde pesto av basilikan som vi köpt.

mandag-miss-pesto-12

Bra middagsdejt.

mandag-miss-pesto-13
mandag-miss-pesto-14

Sedan åkte vi till Slussen, mötte upp Amanda och fina Linnea (som vi firade nyår med bland annat) och satte oss i Ivar Los park.

mandag-miss-pesto-15

Och så drack vi prosecco, pratade Hillary Clinton vs Trump och swipade på Amandas Tinder innan vi avslutade kvällen med lite mer vin på Urban Deli Nytorget. Så bra måndag.

Comments

 1. Sofia

  Alltså jag dör så fin blogg. Och köksbordet + vaserna på det är <333 Här kommer jag hänga ofta!

  1. Eric

   Oj men tack! Vad glad jag blir! :)

 2. a

  Hej. Har du berättat för bloggen vad du gör i Sthlm o varför ni flyttade från Umeå? (förutom att ni gör utflykter, fotar fint, hänger i parker o påminner mig & alla läsare om livets vackra ting)

  1. Eric

   Hej! Har inte skrivit så mycket om det i bloggen än men kan väl kort säga att vi flyttade för att vi ville göra något annat. För tillfället är jag arbetslös medan Magnus jobbar på SAS och håller på med musiken vid sidan om. Så småningom har jag tänkt att söka till en skola här i Stockholm men tills dess hitta något jobb som jag trivs med! :)

Leave a comment