Måndag, Midsommarkransen & en tripp till Himlen

midsommarkransen-himlen-1

Idag tänkte jag att ni skulle hänga med på min måndag som inleddes med en väldigt instragrammig frukost. Kände verkligen att vi behövde en riktigt brakfrukost då söndagen kanske var den sämsta dagen på riktigt, riktigt länge.

midsommarkransen-himlen-2

Men ja, åter till måndagen och den instagrammiga frukosten. Avokadotoast, cappuccino, apelsin-/grapefruktsjuice och så en smoothiebowl. Står ju fortfarande kvar vid att fenomenet Açaibowl är lite onödigt då våra egna svenska blåbär är minst lika mycket superfood om en slår ut det på det stora hela. Dessutom mycket mer miljövänligt då blåbär slipper skeppas hela vägen från Brasilien. Receptet på hur jag gör min smoothiebowl hittar ni här!

midsommarkransen-himlen-3

Efter frukost och några avsnitt OITNB bestämde vi oss för att upptäcka lite mer av vårt närområde. Så vi laddade upp med vatten och tog tunnelbanan till Aspudden.

midsommarkransen-himlen-4
midsommarkransen-himlen-5

Vi promenerade runt bland alla fina hus och skyltar och hamnade tillslut i Midsommarkransen.

midsommarkransen-himlen-6
midsommarkransen-himlen-7

Bland annat hittade vi en liten park omgiven av massor av gulliga hus. Gud vad jag tyckte om Midsommarkransen, hade verkligen ingen aning då jag aldrig satt min fot här tidigare. Magnus tyckte det var så fint att han var tvungen att kolla utbudet av lägenheter i området på Hemnet.

midsommarkransen-himlen-8

Sedan gick vi vidare. Så många fina hus här. Som en mysig stad i staden typ.

midsommarkransen-himlen-9

Efter en stund blev vi hungriga så vi gick och köpte lunch på Svenska Sushiköket och slog oss ned bland alla föräldralediga mammor i Svandammsparken.

midsommarkransen-himlen-10
midsommarkransen-himlen-11

Jag åt mina svingoda friterade dumplings och kollade på Magnus som försökte äta Pad Thai med pinnar.

midsommarkransen-himlen-12

Efter mat och lite solande fortsatte promenerandet. Så himla skönt att värmen var tillbaka.

midsommarkransen-himlen-13

Till slut hamnade vi vid Telefonplan och det övergivna parkeringshuset som finns där. Sjuk grej att det liksom bara är ett helt tomt parkeringshus just bredvid tunnelbanan. Slets mellan att känna mig som en cool ~urban explorer~ och att tycka att det var lite obehagligt. Fick nästan lite apokalypsvibbar.

midsommarkransen-himlen-14
midsommarkransen-himlen-15

Tillslut kände vi i alla fall att kombon sol plus alldeles för lite vatten tog ut sin rätt så då åkte vi hem och vilade några timmar.

midsommarkransen-himlen-16

Vid niotiden var vi igång igen och befann oss här – I Himlen! Alltså restaurangen längst upp i Skrapan. Där hade jag och Magnus bokat bord måndagskvällen till ära.

midsommarkransen-himlen-17
midsommarkransen-himlen-18

Jag körde all in sparrisspåret och tog det till både förrätt och varmrätt. Förrätten var tipptopp med vit sparris, smörsås, hasselnötter och tryffel.

midsommarkransen-himlen-19

Hade fint sällskap av den här <3

midsommarkransen-himlen-20
midsommarkransen-himlen-21

När det vankades Crème Brûlée till efterrätt gick äntligen de tyska affärsgubbarna som ockuperat fönsterbordet i två timmar (utan att äta något ens?? Störande) och vi fick njuta lite av utsikten.

midsommarkransen-himlen-22

Sedan gick vi till tunnelbanan genom folktomma gator i världens finaste stad och så var den måndagen slut.

Comments

 1. Anette

  Du har alldeles rätt midsommarkransen är magiskt. Missa inte Aspuddens magiskt fina bokaffär och att gå ner till Vinterviken, där kan man paddla och äta på Vintervikens restaurang! Din blogg är så fin!

  1. Eric

   Åh tack för tips och beröm! Ska bli kul att upptäcka mer av området :)

 2. anna

  asså vilken drömdag!

 3. elise

  jäklar vad jag vill flytta till Stockholm när jag ser dessa foton! så himla vacker stad.

  1. Eric

   Ja det är det verkligen! :)

Leave a comment