Världens bästa sommarwrap

godaste-sommarwrap-1

Ingredienser

1 pkt halloumi

1 uppvispat ägg

ca 1 dl panko

1 stjälk selleri

½ ask körsbärstomater

1 mango eller motsvarade fryst

1 avokado

Sallad  (typ mangold)

ca 4 msk auberginepuré

2-4 libabröd

Det var ju ett tag sedan jag postade ett recept här. Anledningen till detta är att det helt enkelt suger att laga mat på sommaren. Har så svårt att motivera mig till att stå inne i köket medan solen lyser utanför. Men äta bör man osv, så här kommer ett recept på världens bästa maträtt i värmen – wraps!

Wraps är ju liksom sommarmaten nr 1. Det går snabbt att svänga ihop, har tusen variationsmöjligheter och är enkelt att ta med på till exempel en picknick. Precis som med sallader är knepet att blanda smaker och konsistenser. I det här receptet kommer sälta och krispighet från den pankopanerade halloumin, pepprigheten från sellerin, sötman från mangon och tomaten och den milda krämigheten från avokadon och auberginpurén. Receptet räcker för två hungriga magar.

godaste-sommarwrap-2

Börja med att skiva en selleri och klyfta en halv ask körsbärstomater. Tärna också en mango (går lika bra att använda fryst) och en avokado.

Nu är det dags för själva huvudingrediensen – pankopanerad halloumi! Panko, som är ett asiatiskt ströbröd, är typ det bästa som finns. Allt blir gott med panko. Ärligt. Stekt halloumi får ju automatiskt en rätt frasig yta, men jag tycker ändå att paneringen tillför en hel del. Dessutom kräver det inte heller så stor ansträngning. Det enda en behöver göra är att skära halloumin i bitar, doppa dem i ett uppvispat ägg och sedan täcka allt i panko. Stek sedan på hög värme tills halloumibitarna fått en gyllene färg.

godaste-sommarwrap-5

Efter det är det dags att göra själva wrapen. Mitt tips är att börja med att breda på auberginepurén på brödet. Sedan är det bara lägga på alla ingredienser, vika ihop allt och hugga in!

godaste-sommarwrap-6

Comments

  1. Ebba

    åh, mums!

  2. felicia

    ser underbart gott ut :)

  3. Nastasja

    Hell to the yeah. *åker och köper ingredienser nu*

Leave a comment