3 x fina saker plus en liten reflektion

3x-fina-saker-1

Hej hopp! Just nu har jag rätt mycket att göra så bloggen kommer kanske inte få riktigt lika mycket av min tid som vanligt denna vecka. Men det kommer bli bättre så hoppas det är ok!

Idag tänkte jag bara snabbt visa lite snygga grejer jag ramlat över på sistone. Först ut har vi detta omslag för Elle UKs septembernummer. De har genomgått en redesign och i samband med det släpper de fem specialomslag för september månad. Gillade just detta extra mycket. Sedan att de andra omslagen pryds av bland annat coola Hari Nef och Amandla Stenberg, som är en av mina absoluta favoritpersoner, gör ju inte saken sämre.

3x-fina-saker-2
3x-fina-saker-3
3x-fina-saker-4

En annan fin grej är den här artikeln/bildserien från Benesse Art Site i Naoshima, Japan. Hittade den först i en av mina Cereal-tidningar men såg att den även finns i digital form på deras hemsida. Så snyggt foto på extremt snygga byggnader, designade av Tadao Ando.

3x-fina-saker-5
3x-fina-saker-6

(bilder från @fridavega och @fannyekstrand)

Sist men inte minst har vi också mitt senaste obsession rent inredningsmässigt – karmstolar i skinn och krom. Har varit på jakt efter en i brunt skinn att ha som fåtölj, men börjar fundera på om det inte hade varit snyggt med svarta som kökstolar.

Utöver detta så har mina senaste dagar gått åt att fundera över mäns totala oförmåga att förstå någonting. Att några med all rätt upprörda tweets efter Bråvallavåldtäkterna kan skapa så mycket provokation hos vissa snubbar är bortom allt mitt förstånd. Önskar att dagen var här då män blev mer upprörda över att en våldtäkt begåtts än att kvinnor uttrycker sin ilska över att deras kroppar gång på gång verkar vara allmänt villebråd. Istället har en debatt som ska handla om kvinnors säkerhet i offentliga rum återigen börjat handla om kränkta mäns känslor. Som alltid.

Ärligt. Det räcker nu.

Leave a comment