En lördag med marknad, munkar och sol mitt i natten

marknad-munkar-sol-mitt-1

Förra lördagen var jag i Åsele med han den här ovan! Där är Magnus pappa uppvuxen eftersom hans farmor bor kvar passade vi på att hälsa på när vi ändå var hemma i norr.

marknad-munkar-sol-mitt-2
marknad-munkar-sol-mitt-3

Egentligen kom vi ju fram dagen innan men då tog jag inga bilder så vi hoppar rakt in i lördagen istället. Just denna helg var det Åsele Marknad så efter frukost promenerade vi in till byn och marknadsområdet. På vägen spelade vi Pokémon, fångade en Meowth bland annat. Sedan började allt lagga eftersom det släpptes i Sverige den dagen (hade laddat ner från Amerikanska App Store dagen innan..).

marknad-munkar-sol-mitt-4

Och så gick vi runt på marknaden och gjorde sånt som en gör på marknader. Typ äta en massa smakprov på tunnbröd och titta på folk i crocs.

marknad-munkar-sol-mitt-5
marknad-munkar-sol-mitt-6

Vi stötte också på den här hunden som tittade fram under ett marknadsstånd och köpte 1 kg cashewnötter till sjukt överpris pga räknade fel :/

marknad-munkar-sol-mitt-7
marknad-munkar-sol-mitt-8

Men men, life happens och nu har vi en massa cashewnötter hemma och sånt är ju nice. Sedan köpte vi langos, spelade på tivolits lotterier och spelade lite mer Pokémon.

marknad-munkar-sol-mitt-9

På eftermiddagen tog vi vårt pick och pack och åkte tillbaka mot Umeå. Bland annat passerade vi det här fina landskapet.

marknad-munkar-sol-mitt-10

Och så stannade vi till vid samma myr som förra året.

marknad-munkar-sol-mitt-11

Sedan såg vi en ren (!?) typ fem meter ifrån oss. Tyckte detta var väldigt coolt vilket nog gör mig till en astöntig norrlänning.

marknad-munkar-sol-mitt-12
marknad-munkar-sol-mitt-13

Precis som förra året stannade vi till typ överallt. Till exempel strax utanför Fredrika där det finns ett Buddharamatempel.

marknad-munkar-sol-mitt-14

Men sedan så fick vi brådis för vi skulle hem till Umeå och ut med våra vänner.

marknad-munkar-sol-mitt-15
marknad-munkar-sol-mitt-16

Först hade vi förfest i Alicias nya lägenhet som har över sommaren innan vi gick vi på Båten och sedan tillbaka till Alicia där det var efterfest.

marknad-munkar-sol-mitt-17

Vid tretiden såg himlen ut såhär utanför och jag fick med mig en något överförfriskad Magnus i en taxi hem. Söndagen spenderades på äkta bakismaner med att göra ingenting och sedan så åkte vi ju tillbaka till Stockholm igen.

Comments

  1. Moa

    Hej Eric! En liten random fråga men vad har du för matberedare och skulle du rekommendera den? Är på jakt efter en bra matberedare eller liknande som kan kan hacka nötter och göra nice cream och smoothies m.m. Kram Moa

    1. Eric

      Hmm jag har inte gjort så mycket nötmjöl, nötsmör och nice cream osv i min matberederare så vet inte riktigt om jag kan ge dig ett bra svar. Men matberederaren jag har är från Bosch och är deras grundmodell som kostar kring 500-lappen. Har haft den i drygt 2 år (mina föräldrar har en likadan som hållt ännu längre) och den fungerar fortfarande som smort! :)

Leave a comment