En sommarsöndag på söder som slutade på Sveavägen

tanto-takterrass-1

I söndags vid 13-tiden stod jag mitt i Hornstull, med Magnus som sällskap, i gassande sommarhetta. Två minuter innan bilden togs (och egentligen hela förmiddagen innan) var jag dock på vippen till att börja gråta. Har varit så himla skör hela veckan pga haft en riktigt jobbig förkylning/feber som vägrat ge med sig samtidigt som sommarens varmaste vecka har härjat utanför fönstret. Sedan en massa annat som resulterat i ångest över att missa saker, dålig sömn och allmänt ledset humör. Så allt kulminerade egentligen i söndags när jag nästan bröt ihop bland Pokémonspelande semesterfirare vid Hornstulls strand. Livet.

tanto-takterrass-2
tanto-takterrass-3

Men, sedan kändes det såklart bättre efter det så egen fick fortgå som vanligt. Vi passerade bland annat Bokbytarhyllan i Hornstull. Magnus hittade en jättegammal bok men vi hade ju ingen med oss att byta med så den fick vara kvar.

tanto-takterrass-4

Sedan gick vi förbi Tantolunden, där resten av Stockholm hängde denna söndag, och fortsatte vidare längs Årstaviken. Tango + Årstaviken känns för övrigt extremt mycket utomlands såhär års, med sandstränder, båtar och matvagnar/foodtrucks lite här och var.

tanto-takterrass-5
tanto-takterrass-6

Vi stannade till vid en matvagn som skyltade med en vegokorv som “faktiskt var god”. Men så var den slut och jag fick nöja mig med en halvtrist falafel istället.

tanto-takterrass-7

Efter mat plus utväntande av ett spontant åskoväder gick vi en sväng bland alla koloniträdgårdar.

tanto-takterrass-8
tanto-takterrass-9

Verkligen så himla mysig plats, som en liten bullerby mitt i stan.

tanto-takterrass-10

Hej hej från mig! Hade på mig min favoritskjortis och badshorts pga livets varmaste dag. Och så en ny väska/påse i nät som jag köpt på granit.

tanto-takterrass-12
tanto-takterrass-11

Varma och klibbiga efter vår upptäcksfärd fortsatte vi längs Årstaviken i jakt på badplats. Vi köpte med oss en gul juice från en turkos vagn som färdkost.

tanto-takterrass-13
tanto-takterrass-14

Som av en slump stötte vi på Amanda som var ute och sprang. Hon är tillbaka i Stockholm nu efter några veckor utomlands och hemma i Umeå så vi catchade upp lite, pratade om Pokémon och Beyoncé och sånt. Ni vet, sånt som alla pratar om numera.

tanto-takterrass-15

Sedan sprang hon vidare och jag och Magnus tog ett dopp.

tanto-takterrass-16
tanto-takterrass-17

Några timmar senare befann vi oss här, på Urban Delis takterrass på Sveavägen. Obs att luftballongen ni ser just hade sett ut som att den skulle krascha i ett närliggande hus sekunder innan bilden togs. Den verkade dock klara sig som tur var.

tanto-takterrass-18
tanto-takterrass-19

I alla fall så var Magnus såklart där, och några minuter senare dök bästa Amanda och Linnea upp också. Och så spenderade vi resten av kvällen med att prata om bland annat Hillary Clinton och Michelle Obama, om Taylor Swift, Solange, sexism, feminism och whitewashing. Så himla bra vänner jag har ändå. Blir så klok av dem.

tanto-takterrass-20

Comments

  1. […] på att jag glömt att visa er nätväskan jag köpte och hade i det här inlägget. Men bättre sent än aldrig tänkte jag. Det är ju ändå en av mina favoritväskor, även […]

Leave a comment