Magnus.

Då var det dags! Första inlägget utifrån era Önskerubriker. Många av er verkade lite nyfikna på Magnus och det kan jag förstå, han är ju väldigt fin. Tänkte i alla fall att det blir enklast med lite struktur på det hela så kör i form av en variant på en lista som ursprungligen kommer från Sandra Beijer.

Hur länge har ni varit ihop?
Den första augusti har vi varit tillsammans i två år!

Hur träffades ni?
Vår historia började egentligen på Twitter, där jag hängde rätt mycket för några år sedan. Var rätt aktiv där en period när jag just insett att jag var homosexuell eftersom att jag kunde vara lite anonym och ingen jag kände följde mig där. Men sedan en dag så började Magnus följa mig helt out of the blue, någon dag senare skrev han till mig och så började allt. Himla millennial ändå.

Vem var mest på?
Magnus var ju den som skrev först, men förutom det måste jag nog säga att jag var den drivande. Efter att vi skrivit en del på Twitter träffades vi av en slump på ett studentutspring som jag var på med Amanda. Efter ett nervössvettigt handslag, lite stelt kallprat och en friend request skickad senare på kvällen tog jag mod till mig och frågade om han ville ses på en kaffe. Fick detta till svar och trodde att han inte var intresserad.

Kan man få se något tidigt sms eller så?
Jag testade ju att skriva ytterligare en gång efter att han kommit hem och då svarade han så här:

Var helt övertygad om att han inte var intresserad pga obotligt pessimist men eftersom jag var både kärlekskrank och ensam gav jag inte upp och skrev en tredje gång. Som tur var så var han inte helt ointresserad utan vi var bara lite halvkassa på  att kommunicera med varandra (still the case haha) och någon dag senare hade vi bestämt träff.

Hur skedde dejtandet?
Vår första ”dejt” blev på Waynes Coffee i Umeå då det café vi först tänkt att gå på var stängt. Det var en av de varmaste dagarna i Umeå på hela sommaren och jag var både svettig och nervös och fick diskret försöka gå på toaletten flera gånger för att andas och svalka av mig. Vi pratade bland annat om Orange is the New Black och cyklade hemåt tillsammans.

Resten av vårt dejtande skedde ungefär på samma sätt. Vi hängde mycket på kvällarna då jag jobbade på dagarna. Oftast satt vi på bryggor runt Nydalasjön i Umeå och varje gång vi skiljdes åt längtade jag tills att vi skulle träffas igen.

Skedde några komplikationer?
Förutom att Magnus obviously inte var så bra på att ta initiativ till att träffas så var det en del komplikationer. Först och främst att jag inte visste om Magnus gillade killar eller inte. Det tog ganska lång tid innan något började hända mellan oss och även om jag antog att Magnus visste att jag var bög så var det inget vi pratade om. Så rätt länge visste jag inte om han bara ville vara min vän eller om det var något mer, vilket var rätt jobbigt. Dessutom skulle jag flytta till Stockholm och börja plugga i slutet av sommaren och var stressad över om jag och Magnus var något, skulle bli något eller vad som sedan skulle hända när jag flyttade.

Hur blev ni ihop?
Tycker det är så svårt att veta ett specifikt datum när allt bara är så flytande. Men vi brukar säga 1 augusti. Den natten kysstes vi första gången. Eller ja, pussades snarare. Vi hade cyklat hem hemåt tillsammans efter att ha spenderat hela kvällen vid Nydalasjön och jag började känna att “nu måste fan något hända”, så jag lutade mig fram, panikpussade Magnus (med stängd mun……), sade ”eh, godnatt då” och cyklade hem.

Vem sa jag älskar dig först och hur skedde det?
Också jag. Han var i Stockholm över helgen och hälsade på. Vi hade varit ute hela dagen i oktoberkylan och skulle sova. Jag låg vaken jättelänge och velade men tillslut sade jag det bara. Som tur var fick jag höra det tillbaka haha.

Har ni haft någon extra jobbig period?
Egentligen hela hösten då jag bodde i Stockholm. Det var svinjobbigt att vara ifrån någon så mycket när en just träffats och egentligen inte ville göra annat än att vara med varandra. Dessutom hade Magnus fortfarande inte kommit ut för varken sin familj eller sina kompisar så det kändes som ett väldigt smusslande. Det var rätt jobbigt och vi hade många prat om det där.

Bor ni ihop?
Japp. Numera i en tvåa i Stockholm men tidigare i en trea i Umeå. Vi flyttade i princip ihop direkt när jag hoppade av min utbildning och flyttade hem från Stockholm. Magnus bodde i en illaluktande källarlägenhet utan ordentligt kök och jag hemma hos mina föräldrar igen men vi sov nästan alltid ihop.

När hans andrahandskontrakt gick ut började vi söka lägenhet tillsammans och lyckades få tag på ett förstahandskontrakt på en 60 kvm stor etta med superkonstig planlösning. Magnus var i princip färdig att skriva på kontraktet när hyresvärden fick veta att han skulle bo där med mig, hans pojkvän, och plötsligt blev lägenheten upptagen på grund av ”familjeangelägenheter”. Tack vare en kompis som kände någon som kände någon fick vi tag i lägenheten på Lievägen som vi skrev kontrakt på osedd så vi slapp flytta hem till våra föräldrar igen.

Vad är hens bästa sidor?
Att han skämtar och stojar och alltid försöker göra mig glad. Att han alltid lyssnar tålmodigt när jag drar långa haranger om politik och feminism. Att han är så himla vettig och klok och har så bra värderingar. Att han avskyr snubbiga snubbar lika mycket som jag. Att han är så mysig att sova med och att han alltid (för det mesta) är peppad på alla utflykter och aktiviteter som jag drar igång när jag är rastlös och alltid ställer upp när jag vill ta bild. Att han gör mig till en bättre människa och att han orkar med mina sämre sidor. Men mest att han är min klippa och alltid finns där. Jämt.

Och sämsta?
Att han tar så djävulskt lång tid på sig att fixa sig och att han använder så mycket hårsprej att det liksom blir en matt hinna på allt i badrummet. Sedan att han är ganska bekväm av sig (läs: lat hehe), helst snoozar typ fyrtio gånger på morgonen och drar sig undan när han är ledsen. Och nästan alltid somnar när vi ser på film.

Vad bråkar ni om?
Alldeles för mycket om småsaker. Vi är båda rätt dramatiska och temperamentsfulla, speciellt när vi är hungriga. Även om Magnus vägrar erkänna det. Annars har vi bråkat en del om allmänna förhållandesaker, som att ta varandra för givet, ansvar i relationen osv.

Vad gör ni när ingen annan ser?
Myser, pratar med varandra med konstiga röster, diskuterar saker vi läst om på twitter, kollar roliga vines på getter, sitter i varsin ände av soffan och spelar TwoDots, rådfrågar varandra om vilken bild som passar bäst i instagramflödet och ser på Netflix.

Vad ger ni för komplimanger?
Jag är ganska dålig på att ge komplimanger i allmänhet medan Magnus är motsatsen. Han brukar överösa mig med komplimanger och är väldigt gullig. Borde bli bättre på att ge tillbaka dock. Han är ju liksom det bästa jag har. 

Vilken är din favoritbild på honom?
Finns så många men kanske den här från hösten då jag bodde i Stockholm. Hade den som bakgrundsbild på min mobil hur länge som helst.

Tycker om den här också iofs ↓

Och till sist, en bild på er båda?
De här, från ett fotoautomat i Berlin. Brukar som regel aldrig få till snygga pussbilder men här lyckades vi med varenda en. Tyvärr tror jag att de kommit bort i flytten för kan inte hitta igen dem :/

Comments

 1. […] bor jag tillsammans med min pojkvän Magnus, som snällt följer med på upptåg och ställer upp på bilder. Tur för […]

 2. Jag - S M D L N D

  […] listor jag gjort: – En lista om mig och Magnus – En lista om […]

 3. mathilda

  Så himla fint inlägg !! Bilden på Magnus och hundarna är så vacker. KRAM

 4. Cecilia

  Åh. Det här var verkligen så fint.
  Extra fint känns det att läsa de första punkterna. Tänk att små steg, så som några meddelanden och en kaffe, kan påbörja något så bra. Och tänk att en inte har någon aning om det i stunden.

 5. Lisa

  Så himla fint skrivet!

 6. Amanda

  Oj vilket fint inlägg! Även om listan handlar om Magnus är den lika fin i perspektivet inåt dig, vem du är, och så klart vilka ni två är.

 7. Ingrid

  Jag blev alldeles rörd. Så himla fint att få läsa om er historia. Ni är så fina!

 8. Nastasja

  Håller med Lovisa till punkt och pricka. Fick ett gäng tårar i ögonen pga fint. Och dog lite på höstbilden av Magnus med de färgglada löven, så sjukt bra bild.

 9. lovisa

  SÅ mycket känslor av (och i såklart) det här inlägget!

  känsla 1: överdjävulskt snygga bilder. ni är ju extremt fotogeniska båda två, men fotografierna är magiska. MAGISKA.
  känsla 2: hat. vadå “familjeanlägenheter”??? vill smälla till nån. hårt.
  känsla 3: så himla fin och ärlig lista, med positivt och negativt – så som det är i ett förhållande.

  ALL LYCKA TILL ER!!! <<3

  1. Eric

   Tack tack tack!
   Och ja, att vilja smälla till någon var väl det minsta en kände där och då.
   Kram <3

Leave a comment