Umeå, stugliv & världens bästa kväll

torsdag-stuglife-basta-kvall-1

I torsdags morse klev jag och Magnus på ett flyg och en dryg timme senare var vi hemma i Umeå, hos mina föräldrar, där vi bland annat pussade på den här krabaten! Bara en kort stund dock för vi hade timeat lite dåligt och åkt hem den helg som mina föräldrar skulle resa iväg.

torsdag-stuglife-basta-kvall-2

Men det gjorde inte så mycket för det skulle ju vi också. Efter en förmiddag av hundgos + en kaffe med Nellie på stan så hoppade vi i bilen och åkte inåt i landet med kurs mot min familjs sommarstuga i Angsjön. Vi åkte bort från solen och in i dessa dramatiska regnmoln.

torsdag-stuglife-basta-kvall-3

Som tur var så var det värsta över på ungefär 20 min så en liten stund senare såg landskapen vi passerade ut ungefär såhär istället. Rätt mäktigt alltså.

Ytterligare en liten stund senare, efter ett kort stopp på ICA i Bjurholm där vi botaniserade bland det rätt skrala vegoutbudet, var vi äntligen framme i stugan. Ganska direkt började vi göra iordning middag och Magnus satte igång med att skära bland annat palsternacka, potatis och tomater.

torsdag-stuglife-basta-kvall-6

Och i slutändan såg det ut så här.

torsdag-stuglife-basta-kvall-7

Jag var rätt trött. Det tär ju en del att kliva upp strax efter fem på morgonen för att hinna med ett flyg och sedan hålla igång hela dagen.

torsdag-stuglife-basta-kvall-8

Men var ju såklart glad ändå.

torsdag-stuglife-basta-kvall-9

Efter middagen (och efter en liten tupplur, var trött som sagt hehe) hade himlen börjat spricka upp så jag och Magnus bestämde oss för att ta ut kanoten på sjön.

torsdag-stuglife-basta-kvall-10

Inget dåligt beslut var det heller då regnet vid det laget hade övergått till en stilla duggande och det var helt vindstilla. Till skillnad från förra året då vi prompt skulle paddla i guppande vågor vilken resulterade i en jävla massa jobb.

Men så var det inte denna gång. Istället var sjön helt spegelblank och det var en sådan där nästan tryckande tystnad som det bara kan vara långt ute i skogen.

torsdag-stuglife-basta-kvall-13

Ljuset var också helt fantastiskt. Alltså verkligen. Helt. Sjukt.

torsdag-stuglife-basta-kvall-14

Sällskapet var såklart fantastiskt också. Mådde så himla himla bra där och då, tyst glidande fram över sjön spejande efter fiskar som hoppade och gräsänder som flög lågt över vattenytan.

torsdag-stuglife-basta-kvall-15

Sedan satt vi där och pratade bland annat om hur internet mer och mer gått över till en clickbaitfest där allt ska gå snabbt och hur till och med respekterande tidningars Facebooksidor spottar ut sig “du kan aldrig ana vad som hände sen…”-rubriker vid vanlig nyhetsrapportering för att folk över huvud taget ska läsa. Det känns lite sorgligt och lite fördummande av samhället samtidigt som jag undrar om det inte snart kommer komma någon form av motreaktion på detta, eller vad tror ni?

torsdag-stuglife-basta-kvall-16

Intressant samtalsämne men när solen sedan började gå ned bakom trädtopparna bestämde vi oss dock för att lämna det för denna gång och paddla hem igen.

Väl tillbaka passade vi såklart på att utnyttja det sista av kvällssolen och tog ett dopp i sjön. Sjukt ändå, hade aldrig kunnat tro för bara några veckor sedan att jag liksom skulle bada utomhus av fri vilja.

torsdag-stuglife-basta-kvall-19

Men en är väl aldrig för gammal för att förändras osv, så en liten simtur blev det allt.

torsdag-stuglife-basta-kvall-20

Sedan torkade vi oss med stugans noppiga och solblekta handdukar, gjorde upp en brasa i kaminen för att värma våra nedkylda kroppar och lyssnade vi på reprisen av Elizabeth Tarras Wallbergs sommarprat på P1. Förvånansvärt bra program ändå, hon verkade himla mysig och pratade mycket om att vara kvinna i manliga rum. Allt ackompanjerat av rätt udda val av musik, precis som det ska vara.

torsdag-stuglife-basta-kvall-21

Strax efter midnatt, när Magnus borstade tänderna, smet jag ner till vattnet för att få se årets första och förmodligen också sista kvällsdimman som låg som slöja över vattenytan. Fint slut på en väldigt fin dag.

Comments

 1. […] riktigt lika fin kväll som två somrar tidigare, men vi är inte […]

 2. […] mitten av sommaren åkte vi hem en helg och var med om kanske mitt livs finaste kväll i min stuga utanför […]

 3. […] mitten av sommaren åkte vi hem en helg och var med om kanske mitt livs finaste kväll i min stuga utanför […]

 4. Mallanbrallan

  Men asså!!! Så himla fina bilder, blir ju tokig!! Mitt lapplandshjärta smälter jö! Hälsa mangeman<3

  1. Eric

   Tack fina du!! Han hälsar tillbaka! :D

 5. Jenny

  Så himla himla fina bilder! Din blogg är en av min absoluta favoriter, har inte följt dig superlänge men blir jag alltid så glad när du uppdaterat. Du verkar både vara en sympatisk och klok person :) Kram!

  1. Eric

   Tack snälla!! :)

 6. alltså IDYLLEN!!! så vackert

 7. mathilda

  bilderna på dig när du badar asså woow

 8. Jassi

  Jösses vad fina bilder, och bilden på Magnus vid kaminen skulle kunna vara ett omslag för hans julalbum (hint hint att jag tycker han bör göra ett julalbum hehe).

  1. Eric

   Haha får hälsa honom det! ;)

Leave a comment