Artipelag

artipelag-1

Förra söndagen åkte jag och Magnus båt. Vi skulle nämligen äntligen åka till Artipelag, ett konstmuseum ute i skärgården, som vi velat gör hur länge som helst men som inte blivit av. Mest pga av att livet kommit i vägen men också pga att det är lite bökigt att ta sig dit. Men i söndags blev det alltså av!

artipelag-2

På vägen dit passerade vi en massa pampiga skärgårdsvillor. Helt sjukt vilka hus som finns där ute alltså.

artipelag-3
artipelag-4

Vi käkade tunnbrödsrullar, syltkakor och lyssnade på Frank Oceans nya som släppts just innan. Vi pausade lite nu och då för att lyssna på vad båtens guide sa i högtalarna som de äkta pensjisar vi är.

artipelag-5

Vi passerade fler pampiga villor, båtar och smala kanaler.

artipelag-6

Och till slut öppnade Baggensfjärden upp sig framför oss. Eller ja, det var ju snarare som att vi åkte in i en vit vägg av dimma.

artipelag-7
artipelag-8

Men på andra sidan väntade fastlandet och Artipelag. Vi passade på att ta en omväg runt området på deras naturstig.

artipelag-9

Sedan var det museidags!

artipelag-10

Just nu har de en utställning med Andy Warhol som var rätt omfattande.

artipelag-11
artipelag-12

I ärlighetens namn är jag väl inte ett superfan av Andy Warhols konst men det var ändå intressant att få lära sig lite om hans liv och så.

artipelag-13

Plus kul med utställningar som är interaktiva och där en kan delta själv. Bland annat fanns en fotoautomat där en kunde ta de egna versioner av de klassiska Warholbilderna och ett rum där en kunde läsa om och lyssna på Warhols påverkan på musikscenen.

artipelag-14
artipelag-15

Mina favoriter var dock hans tecknade verk. Hade kunnat haft varenda en hemma på väggen typ.

artipelag-16

Gillade också den här, som jag tror var en del av en kampanj för Absolut Vodka. Annars så har jag lite svårt för Andy Warhols konst. Den känns som lite… gjord? Vilket den i och för sig är, finns ju hur många replikor som helst plus att det också är lite tanken med verken.

artipelag-17

Men själva lokalen är ju så pass fin att det mesta andra inte spelade så stor roll.

artipelag-18
artipelag-19

Sedan tog vi en vända i museishopen men hittade ingenting kul

artipelag-20

Men det gjorde inte så mycket utan vi satte oss i en soffa på deras övervåning och bläddrade lite i några designböcker innan vi tog en till vända inne i utställningen.

artipelag-21

Och vid tretiden gick vi ut i regnet igen, väntade in båten och åkte tillbaka till Stockholm igen.

Comments

  1. […] blev dock i ärlighetens namn inte helt såld på detta ställe när vi besökte det i somras. Kanske pga av att vi åkte dit under 2016 gråaste dag och att Andy Warhol-utställningen som […]

  2. […] Och så fick jag jobb, vilket resulterade att det som kändes som en evighetslång sommar helt plötsligt skulle ta slut. Så vi carpade den sista helgen till fullo och åkte på utflykter så det stod härliga till. Bland annat besökte vi Artipelag, som jag skrev om här. […]

  3. Emilia

    Så vackra bilder!

Leave a comment