En fredag, en lördag & ett nytt jobb

fredag-lordag-och-nytt-jobb-1

För exakt en vecka sedan stod jag i ett trapphus med Magnus.

fredag-lordag-och-nytt-jobb-2

Vi skulle nämligen hit, till Citykonditoriet, som ligger 3 trappor upp ovanför Citykyrkan här i Stockholm. Detta ställe har ju cirkulerat på olika bloggar ett tag så var ju tvungen att testa.

fredag-lordag-och-nytt-jobb-3
fredag-lordag-och-nytt-jobb-4

Himla fint ställe var det, med massa olika sorters tantfika. Jag hade varit på min sista arbetsintervju för Pronto just innan, så vi pratade en del om det över varsin kopp kaffe plus något wienerbrödsliknande för mig och en morotskaka för Magnus.

fredag-lordag-och-nytt-jobb-5

Sedan promenerade vi omkring i ett soligt Stockholm. Värmen är ju tillbaka nu, så hela stan känns liksom indränkt i något varmt och klibbigt.

fredag-lordag-och-nytt-jobb-6

Vi gick bland annat förbi innergården vid Centralbadet som är en sådan gömd oas precis vid Drottninggatan. Det var också ungefär just då som min telefon ringde och jag fick veta att jag fått jobbet som Digital Designer. Fatta vad sjukt ändå?

fredag-lordag-och-nytt-jobb-7
fredag-lordag-och-nytt-jobb-8

Det skulle ju såklart firas, så några timmar senare var vi i stan igen. Denna gång för att äta middag på Haga Deli i Vasastan, som egentligen ett ganska halverst ställe men med väldigt god capresesallad och som blivit lite av mitt och Magnus standarställe.

fredag-lordag-och-nytt-jobb-9

Sedan promenerade vi till tunnelbanan genom en mörk och kvav Stockholmsnatt.

fredag-lordag-och-nytt-jobb-10

Dagen därpå blev vi bjudna på lunch av Magnus bror Daniel och hans kompis Tim. Efter mat och lite pokémonjagande hann vi också med en liten rundtur i Tims nya lägenhet på Kungsholmen.

fredag-lordag-och-nytt-jobb-11

Sedan hoppade vi tunnelbanan igen.

fredag-lordag-och-nytt-jobb-12

Och åkte hit, till Bar Central vid Nytorget. Älskar spetsgardinerna de har i fönstret där, påminner lite om de min mormor hade hemma i Bjurholm när jag var liten.

fredag-lordag-och-nytt-jobb-13
fredag-lordag-och-nytt-jobb-14

Vi skulle ju såklart träffa Amanda. Vi såklart om jobb (obvi), om den sjuka bostadssituationen i Stockholm (en av våra vänner har t ex sin dusch i köket) och att Amanda i somras blev rekommenderad till en jättecreddig kändisstylist i New York (← hur coolt?!)

fredag-lordag-och-nytt-jobb-15

Hej hej från mig!

fredag-lordag-och-nytt-jobb-16

Amanda var såklart lika snyggt klädd som vanligt.

fredag-lordag-och-nytt-jobb-17
fredag-lordag-och-nytt-jobb-18
fredag-lordag-och-nytt-jobb-19

Och någon timme senare började vi bege oss hemåt längs Årstaviken på väg till tunnelbanan och tittade på segelbåtar, människor och plockade bär lite här och var.

fredag-lordag-och-nytt-jobb-20

Sedan gick vi över Liljeholmsbron, tog tunnelbanan hem, åt detta till middag och såg några avsnitt Skam. Och det var de två dagarna det.

 

Comments

 1. Beatrice

  Det här inlägget (som alla andra du gör) är så vackert! Är också så fascinerad av att Stockholm känns så… kungligt kanske är rätt ord? På så mänga ställen. Att det märks att där finns så mycket gammalt som kostade massor av pengar redan då. Det finns inte varken där jag kommer från eller där jag bor på samma sätt, och det är både så vackert och fascinerande! Framförallt hur du fångar det, makalöst!

 2. Jessica

  Hej!
  Jag ville bara säga att jag är ganska nyligen hittade hit till din blogg och det kan vara sommarens bästa upptäckt. Älskar alla dina Stockholms-tips, mattips (hallomi-wrapen med avokado och mango kan vara det godaste jag någonsin lagat på egen hand, tack vare dig) och alla fina bilder som du tar!

  1. Eric

   Åh vad glad jag blir, tack!! :)

Leave a comment