En måndag i Köpenhamn del II – Hay House, Torvehallerne & Kødbyen

Hej på er! Vi hoppar rakt in i vad jag gjorde förra måndagen ungefär vid lunchtid. Då befann jag mig här, i Hay House mitt i Köpenhamn. Som jag skrev i förra inlägget försökte vi ju hitta någonstans att äta lunch, men när en går förbi en fin butiker är det svårt att inte gå in.

Fin butiker som sagt. Vet att jag skriver så om och om igen men Danmark måste vara det snyggaste landet. Mår liksom bra i själen av att omge mig av så fina platser och saker.

Tyckte bland annat att dessa glasmaneter var superfina. Dock hade de nog inte passat så bra hemma hos oss tyvärr.

forsta-kopenhamn-del-2-3

Det hade nog inte dessa spegelbord heller gjort. Men de var i alla fall fina att titta på.

Fint att titta på var egentligen allt i hela butiken. Inklusive själva butiken. Som en enda stor kompott av neonskyltar, stuckaturer och stora fönster som släppte in solljus som kastade fina mönster över väggarna.

forsta-kopenhamn-del-2-8

Till och med trappuppgången till butiken var fin. Hej hej från mig!

När vi kikat färdigt på Hay gick vi vidare. Som sagt var vi på jakt efter lunchmat men återigen blev vi avbrutna. Denna gång av ett Rundetårn som vi ville gå upp i.

40 DKK kostade det och i ärlighetens namn var det inte superspännande så vi gick ganska snabbt ned igen. Fin utsikt dock.

Några minuter senare var vi framme vid Torvehallerne som ju är två stora saluhallar.

forsta-kopenhamn-del-2-13

Allt möjligt finns där, till exempel dessa fina kaktusar.

Och en av Grøds restauranger. Ville verkligen testa detta hypade ställe som bara serverar gröt och grötiga maträtter (typ daal och risotto). Jag valde i alla fall flerkornsgröt med äppelkompott, nötter och Skyr och Magnus tog en risotto med basilika och parmesan. Vi hade tänkt att äta dem ute men hux flux så började det regna igen så vi fick springa in i närmsta port för att ta skydd.

forsta-kopenhamn-del-2-16

Som tur var slutade det rätt fort så vi fortsatte ner mot Dronning Louises Bro och satte oss vid vattnet.

Och spanade på den hotfulla himlen på andra sidan.

Sedan fortsatte vi över bron till Nørrebro, som för övrigt är så himla fint. Kolla ba?

Tror Nørrebro är lite som Köpenhamns Södermalm, aka en lite hippare del. Hur som helst var det väldigt fint. Och fullt av extreeeeemt snyggt klädda danskar. Helt sjukt vad stylish dessa danskar är.

forsta-kopenhamn-del-2-20

Sedan hade vi ett litet post-lunch hungergräl, blev sams igen och började gå tillbaka mot hotellet. På vägen hem passerade vi kanske det största Pokémon Go-hänget jag sett.

forsta-kopenhamn-del-2-21

Och den här fina parken.

forsta-kopenhamn-del-2-22

Vid 20-tiden var vi på fötterna igen, denna gång i Kødbyen.

Vi hade nämligen spontanbokat bord på Paté Paté. Åt en väldigt god förrätt i form av Risotto med mängder av parmesan på.

forsta-kopenhamn-del-2-25

Magnus burrata var också meget smaklig. Varmrätterna var dock inga höjdare och de hade inget vegoalternativ, vilket tyvärr kändes rätt vanligt överlag i Köpenhamn. Efterrätten, Crème brûlée, var dock god men det är ju i och för sig rätt svårt att misslyckas med.

forsta-kopenhamn-del-2-26

Mycket var dock förlåtet i och med att restaurangen låg i den här fina byggnaden. Plus i kanten för det!

Sedan promenerade vi tillbaka till hotellet, kraschade i sängen och så var den måndagen i Köpenhamn över.

Comments

 1. Elin

  Man kan sitta i flera timmar och bara läsa och titta på de otroliga bilderna. Drömmen att få till lika underbara bilder som dig! :)

  1. Eric

   Oj men gud vad glad jag blir!! Tack snälla! :)

 2. Sofie

  Gud, vilka otroligt fina bilder du tar! Vad använder du dig av för kamera och objektiv nu mera? Du hade väl bytt från din Sony A6000? :)

  Mvh!

  1. Eric

   Men tack snälla!! Det stämmer att jag bytt upp mig från min gamla A6000. Nu använder jag en Sony A7II, oftast med ett 50 mm f/1.4 från Sigma :)

 3. Sandra Leone

  Får sånt Köpenhamnsug nu! Jag och min pojkvän var där i början av sommaren och det är verkligen hur fint som helst

 4. Silja

  skulle gärna höra vad du tyckte om GROD! det verkar ju vara det nästan mest hypade stället i hela köpenhamn sa lite nyfiken om det lever up till det :)

  1. Eric

   Hmm. För att vara en som verkligen tycker om gröt kan jag nog ändå rekommendera det, finns ju en massa roliga sorter och så, men det är ju liksom bara gröt haha. Sedan är det kanske lite väl dyrt också, men det är iofs det mesta i Köpenhamn! :)

Leave a comment