En pridehelg

pridehelg-1

Igår kom jag och Magnus hem efter några dagar i söder, först i Köpenhamn och sedan i Malmö. Har haft det så himla, himla bra. Men mer om det en annan dag, för idag tänkte jag att vi kikar på vad jag gjorde förra helgen. Då var det Pride i Stockholm.

På lördagen gick jag och den här ↗ på parad. Från Kungsholmen till Östermalms IP med ett kort uppehåll under tak vid centralen pga ösregn. Kul var det i alla fall och varje år glömmer jag bort hur skönt det är att inte behöva känna sig annorlunda.

pridehelg-7

På kvällen mötte jag upp Amanda igen, denna gång i sällskap med Linnea och Patrik, på Mosebacke. Vi drack cava och pratade pride, pinkwashing och den skeva nyhetsrapporteringen kring nazisterna som gett sig på Prideparaden tidigare under dagen.

pridehelg-8

Morgonen därpå åt jag min nya favorit till frukost – smoothiebowl med cashewtopping. Sedan låg jag i soffan hela dagen pga nice.

pridehelg-9

Vid middagstid åkte jag dock in till stan och mötte upp Amanda en tredje gång för helgen.

Denna gång begav vi oss till Ljunggrensterassen som hade “After-Pride” där vi drack bubbel och pratade om modeförebilder för modefolk kontra modeförebilder för “vanligt folk” och om att att hennes bror blivit invald i The Academy. Ni vet de som arrangerar Oscarsgalan. Så coolt!

pridehelg-12

Sedan åkte jag hem, vattnade och flyttade om blommor så att de skulle klara sig i en hel vecka och packade inför resan. Klart slut på Pridehelg.

Comments

  1. Flora

    Fiiint!

Leave a comment