Malmö Konsthall

malmo-konsthall-1

Förra fredagen var vår sista dag i Malmö och efter en långfrukost och en liten promenad befann vi oss här, på Malmö Konsthall.

malmo-konsthall-2

Där hade de nämligen en utställning med den mexikanska konstnären Damián Ortega som vi ville se. En väldigt intressant utställning med många häftiga installationer. Bland annat den isärplockade bubblan som nog är ett av hans mest kända verk.

Väldigt coolt var det, men jag var nästan mer fascinerad över lokalen. Så fin.

malmo-konsthall-5

Tyckte också mycket om den hängande ubåten som läckte salt.

Och verket Controller of the Universe, som består av en massa upphängda arbetsverktyg.

malmo-konsthall-8

Gillade verkligen Malmö Konsthall. Hade ingen aning om att det fanns innan jag såg bilder från platsen på Instagram några dagar tidigare men det var verkligen hur nice som helst. De håller i filmvisningar och workshops, har ett jättefint café och har dessutom gratis inträde till utställningarna. Gå dit om ni är i krokarna!

Innan vi gick gjorde vi också ett besök i deras bokhandel som fullkomligen svämmade över av konst- och designböcker. Plus fina designstolar som den här av Marcel Breuer. Jag hade kunnat vara där i timmar om det inte vore för att vi hade en flygbuss att hinna med.

malmo-konsthall-11

Men det hade vi ju som sagt så vi fick snällt skynda tillbaka till Saga och Johans lägenhet för att hämta våra väskor och bege oss hem till Stockholm igen.

Och med det var vår Malmövistelse över för denna gång!

Comments

 1. stormen

  Det är ofta jag tycker att shoppen är det bästa på en konsthall. Fotografiska går jag aldrig på utställningarna, men besöker ofta butiken för att titta på vad nytt som dykt upp.

  1. Eric

   Ja verkligen, finns ofta så mycket fint! :)

 2. Beatrice

  Jag var där för några veckor sen, det var verkligen häftiga grejer! Är så impad över att du kan namnge designstolar också!!

  1. Eric

   Ja något har jag väl fått ut av att ha hängt så mycket på Bukowskis nätauktioner haha!

 3. Väldigt häftigt! Den upphängda bilen är riktigt intressant! Nästa gång ni är i Malmö på ni säga till ;)

  1. Eric

   Ja jag får göra det! :)

Leave a comment