Några ögonblick från en augustivecka

ogonblick-augustivecka-1

Vi tar en paus från Danmark, Malmö och allt vad det heter och hoppar in i nutiden för här kommer några ögonblick från den gångna veckan. Tiden tickar verkligen på i rasande takt just nu. Det kan nog ha att göra med att jag har ett himla flyt vilket såklart är skönt men också lite jobbigt då det känns som att sommaren och livet bara sveper förbi. Är liksom igång non-stop men har samtidigt knappt någon uppfattning om vilken dag det är. Tror hela tiden att det är en dag före vilket bara eldar på känslan av att tiden går för fort. Huvvaligen.

Men men, tillbaka till min vecka. Nästan direkt efter jag och Magnus kom hem från skåneland drog jag iväg med Amanda på locationjakt inför starten av vårt projekt. Är så himla himla pepp på detta men också lite nervös. Hoppar verkligen mellan optimism och tvivel på min förmåga. Ni får såklart veta mer så småningom men än så länge håller jag det för mig själv.

ogonblick-augustivecka-2

Sedan har jag hängt på Pascal med den här roliga:) Skoja det var faktiskt kul, och gott. Vi drack kaffe, tittade i tidningar, pratade om hösten och om det som är kvar av sommaren. Sedan åkte han och jobbade och jag gick…

ogonblick-augustivecka-4
ogonblick-augustivecka-5

…hit. Till Stockholms kanske finaste butik – Acne Archives. Här säljer de ut plagg från gamla kollektioner, pressprover och en massa grejer som av andra orsaker inte säljs i de vanliga butikerna. En liten sak fick faktiskt följa med hem också, visar den senare.

ogonblick-augustivecka-3

Jag har också gjort ett försök till plantera om köpebasilika i vanliga krukor. Går inte så bra för dem för tillfället men håller tummarna att de repar de sig. Förstå drömmen att alltid ha färsk basilika hemma liksom.

ogonblick-augustivecka-6

Men mest av allt har jag suttit hemma på vardagsrumsgolvet, bläddrat i tidningar och sneglat på OS som varit igång i bakgrunden hela tiden.

Och det var väl i stora drag min vecka. Ha en fin fredag!

Ps. Kul förresten att så många hittade hit efter att fina Julia länkade. Hoppas ni vill stanna! :)

 

Comments

 1. David

  Tjena!

  Här kommer ännu ett basilikatips: Klipp av stjälkarna från en vanlig butiksköpt basilika och ställ ner dessa i ett glas vatten. Se till att inga blad är under vatten, bara stjälkar. Det växer snabbt ut rötter och då är det fritt fram att plantera i jord. Alla nya rötter gör att basilikan kommer att växa fint. Bara att köra! :)

  1. Eric

   Åh men vilket bra tips, ska göra det nästa gång! :)

 2. Tove

  Går att ta sticklingar från basilika! Har inte testat själv, men såg på någon blogg. Det man gör är helt enkelt att klippa av en kvist och sätta i ett glas med vatten och vänta.

 3. Beatrice

  Jag hittade också hit via Julia, och stannar gör jag minsann! Så himla fint, har suttit och scrollat igenom snart hela arkivet pga så himla fint alltihop! Förresten har jag märkt att om man bara tar de stora, tjockare stjälkarna från köpe-basilika så brukar de hålla längre om man planterar om! Ett litet tips bara sådär. De små brukar alltid ha sämre rötter och dö fortare :(

  1. Eric

   Åh tack vad glad jag blir! Ska testa det, tack för tipset! :)

 4. Cecilia

  Rekommenderar verkligen att plantera basilika från frön. Visst, det är en lite jobbig väntan innan det faktiskt blir en planta av dem, men sen, sen har man en betydligt tåligare planta än de som man köper från affären. Kolla bara in min här http://famlafint.blogg.se/2016/may/kan-inte-forsta-att-du-har-blivit-sa-stor.html Kan inte förstå att den blivit så himla stor! Har verkligen alltid basilika.

  1. Eric

   Åh vilken stor! Vet du om det går att odla så här sent på säsongen eller måste en hålla ut till i vår? :)

 5. Anna María

  Jag hittade hit via Julia och alltså, så himla fin blogg du har! Jag kommer stanna kvar!

  1. Eric

   Vad glad jag blir! Tusen tack!! :)

Leave a comment