Popaganda dag II – Niki & The Dove, Nattskiftet & en ny huvudbonad

popaganda-dag-2-1

Vi kikar på Popagandas andra dag, lördagen, då det var såhär fint! Vi kom ganska sent till festivalområdet, men hann lyssna lite på bland annat Tiger Lou.

popaganda-dag-2-2

Det var inte superintressant tbh, vilket iofs få akter på lördagen var. Vi pratade lite på vägen till festivalen att vi nog hade klarat oss bra med att bara köpt biljett till fredagen. Men det är ju alltid kul med festival så vi passade på att ta det lite lugnt istället.

popaganda-dag-2-3

Bland annat tog vi en tur upp till Eriksdalsbadets läktare och lyssnade lite på Deportees, som de äkta umepatrioter vi är.

popaganda-dag-2-4

En stund senare vandrade vi ner till området igen, njöt av solen och käkade lite.

popaganda-dag-2-5

Sedan var det dags för Crystal Fighters! Vi kunde knappt någon låttext men stod ändå nästan längst fram ihopträngda med en massa spanjorer som var himla peppade. Plus en kille som dansade något så djävulskt. Alltså verkligen kastade sig fram och tillbaka och upp och ner, helt omedveten om alla andra som fick tränga sig undan för att inte få en arm i huvudet.

popaganda-dag-2-6

Men vi hade kul ändå!

popaganda-dag-2-7

Strax efteråt var det dags för Niki & the Dove, som jag aldrig lyssnat på tidigare, men som Magnus insisterade på att vi skulle se. Tur det, för det var kanske det bästa liveframträdandet jag sett. Wow alltså, vilka jäkla genier. Hur bra som helst!

popaganda-dag-2-8

Efteråt var vi såhär euforiska.

popaganda-dag-2-9
popaganda-dag-2-10

Och så köpte vi churros och tittade lite på Belle and Sebastian, som också var lite så där.

popaganda-dag-2-11
popaganda-dag-2-12

Istället gick vi och hälsade på Nattskiftet, som är en organisation som verkar för trygghet på festivaler och i nattlivet. Så himla bra grej, för det är faktiskt helt jävla orimligt att tjejer inte ska kunna gå på festival utan att vara rädda för att utsättas för övergrepp. Vi skrev under deras Trygghetslista, fotograferade oss till deras fotovägg och swishade en slant för att supporta dem då de flesta jobbar med Nattskiftet ideellt! Läs mer om vad de gör här!

popaganda-dag-2-13

Sedan spöade jag den här tönten i ett Lokaspel, vann en orange kepsskärm och så åkte vi hem. Slut på Propagandis för i år!

Leave a comment