Ando

tadao-ando-1

Godmorgon! Tänkte att jag skulle visa den här finfina boken som fick följa med mig hem från Moderna Museets butik förra söndagen. Ni som följt den här bloggen ett tag vet ju om att jag älskar den japanska arkitekten Tadao Ando (ni som följer mig på Pinterest lär definitivt veta om det då min arkitekturboard består till 99% av byggnader av just Ando) så när jag hittade en bok om honom var jag ju nästan tvungen att köpa den.

 

tadao-ando-2
tadao-ando-3

Egentligen följde det med ett skyddsomslag men jag tyckte boken var finast utan, i all sin enkelhet.

tadao-ando-4

Formmässigt var boken lite väl trist men det vägs som tur är upp av fantastiska fotografier. Älskar hur Ando använder sig av ljus och skuggor för att ge liv åt den annars rätt karga arkitekturen som mest består av rå betong.

tadao-ando-5
tadao-ando-6

Och det var ungefär allt för mig idag. Hoppas ni får en fin tisdag!

Leave a comment