Det stora inlägget om vårt vardagsrum

vart-vardagsrum-1

Hej hopp! Fredag idag men jag hoppas ni har lite energi kvar i kropp och knopp för här kommer ett rätt mastigt inlägg – nämligen det om vårt vardagsrum! Nu har vi ju bott i vår tvåa på 55 kvadrat ett tag så känns som att det faktiskt är dags att låta er få se hur det blivit här hemma. Vi kör.

Lägenheten vi bor i är relativt nyproducerad, ljus och med öppen planlösning. I ena änden, där vardagsrum/matrum övergår till kök,  har vår monstermonsters fått bo sedan vi flyttade in. Där lever den och frodas bredvid vår espressomaskin och postern på Kate Moss som vi hittade på tunnelbanan. I andra änden av rummet, under TVn och mot väggen som gränsar till sovrummet, står alla våra tidningar staplade. Skålen som ser lite betongig ut är köpt på Rödå Antik utanför Umeå och egentligen någon sorts kruka men som nu får vara förvaring åt diverse sladdar och småskräp som inte slängs. Försöker dock hålla den tom om det går.

vart-vardagsrum-4

På vårt matbord (som också är mitt bästa loppisfynd ever) står vår murgröna i en vas från Lagerhaus. Vaserna bredvid är från H&M Home och IKEA. “Tavlorna” som skymtar bakom är dels utrivna tidningssidor och dels teckningar som jag pysslade i somras när jag hade tråkigt.

Runt om bordet står fyra pinnstolar (som jag funderar på att byta ut till några liknande dessa, får se hur det blir med det) och om vi tar ett hopp över soffan som skiljer matdel från vardagsrumsdel har vi soffbordet, som är från IKEA fast med skivan inklätt i svart täckplast.

vart-vardagsrum-7

Bredvid soffan fast åt andra hållet står vår fiolfikus i en kruka av en sopåtervinningspåse vänd ut och in.

Till höger om den har vi hörnet där vi stoppar undan allt som vi inte vet vad vi ska göra av – praktiskt gömt i lådor och bakom Guggenheimpostern jag gjorde förra året. Åt motsatt håll har vi stegen som fick följa med från den gamla lägenheten som är prydd av en lampa och gamla hoprullade kartor. Typ allt ni ser på bilden är loppisfyndat, precis som det mesta andra i vår lägenhet.

Det är för övrigt mitt bästa tips när det kommer till inredning pga 1. billigt (vem i vår ålder har råd att inreda en lägenhet för flera tusen spänn liksom) 2. bra för miljön och 3. mer personligt än att köpa allt nytt.

vart-vardagsrum-10

Mattan som skymtar fram litegrann är från IKEA, precis som fladdermusfåtöljen som står vid balkongdörren. Den har dock fått ny klädsel.

Puffen på golvet har vi köpt på Rusta och mattan är från IKEA.

vart-vardagsrum-15

Och sist men inte minst har vi ju vår soffa som skymtar fram lite som är en vanlig Karlstad men med ny klädsel från Bemz.

Det var vårt vardagsrum det! Resten av lägenheten får ni se en annan gång.

Trevlig helg!

Comments

 1. Vilken härlig gammal trästege :) den påminner om den mamma hade på landet när jag var barn och katterna älskade den haha :) Hitta din blogg idag och kul med en kille som bloggar om inredning i en annars totalt kvinnodominerad sfär på både gott och ont haha :)

  Ha d bäst! LOVE Maria på Inredningsvis

  1. Eric - smdlnd

   Tack, ja vi tycker verkligen om det! Tack för fina ord, kul att du gillar! :D

 2. Jenny

  Har följt din blogg ett tag nu och fann kategorin inredning alldeles nyss och blev så taggad på att få se hur ni bor, verkligen hur fint som helst! Jag tänkte bara fråga var era pinnstolar är ifrån?

  1. Eric - smdlnd

   Vad kul, tack!! De är faktiskt köpta på loppis allihopa, men tror att de är från Edsbyverken! :)

 3. […] Då och då hänger jag hemma. […]

 4. lovisa

  det här är ju bara ren MAGI – så himla fint! och att så mycket är loppisfyndat är ju bara helt otroligt! finns det verkligen så mycket bra loppisar i sthlm? tänker att ju större städer = desto sämre loppisutbud. jag menar att det är antingen är 1. svindyrt eftersom loppis är så poppis (allt som rimmar är sant) just nu + 2. allt tar slut direkt eftersom…. well, loppis är poppis :-)

  ps. ÖNSKEINLÄGG! hur du redigerar dina bilder?! gärna med före och efterbild :D du har verkligen en så snygg redigeringsstil, så dov färgskala utan att det blir pixligt. ÄLSKAR’T. vet att du pratat om att du fotograferar i raw. måste man ha lightroom till det, eller går det att redigera raw-filer direkt i photoshop?

  1. Eric

   Åh tack!! Det mesta är dock hittat på loppisar och second hand i Umeå. Men håller med om att det är svårare att fynda på loppis i större städer, eller i alla fall att det kräver mer tur och hårt jobb haha. Tyvärr har jag inte haft så mycket tid på sistone till just detta!

   Och tack igen! Har tänkt att knåpa ihop ett redigeringsinlägg ett tag nu men har inte hittat tid till det än, så håll ut! Och du måste inte ha Lightroom för att fota i raw. Det går lika bra i Photoshop förutsatt att en har proffsversionen Photoshop CC (då heter raw-konverteraren Camera Raw) men jag tycker att Lightrooms arbetsflöde är bättre. Numera går det dessutom att prenumerera på Photoshop+Lightroom för 99kr/månad via Adobe CC, tips tips!

 5. Rebecca

  alltså ni bor så fint. orkar inte.

 6. Patrik at Brass&Gold

  Verkligen jättefint! SÅ duktiga ni är =D

  1. Eric

   Tack vad snällt Patrik! :)

 7. RS

  Hej!! Fann just din blogg och bara wao, hur i hela världen har jag kunnat missa den? Så HIMLA fin och perfekt.

  1. Eric

   Åh tack! Vad glad jag blir!! :)

 8. Sofia

  Inred mitt hem pls.

 9. Michaela

  Åh jag älskar verkligen allt med det här inlägget!!! Så fint ni har det! Och vilka inspirerande bilder! ? Man ser verkligen hur fint man kan få det utan att behöva köpa massa nya dyra designgrejer.

  Om jag får skulle jag dock önska nån bild där man får se helheten lite mer… ?

  1. Eric

   Åh tack vad snäll du är!
   Hehe ja det kanske blev mycket detaljbilder. Ska försöka ordna fram lite bilder där en får med helheten lite också! :)

Leave a comment