En onsdagskväll då Stockholm brann

onsdagkvall-stockholm-brann
onsdagkvall-stockholm-brann-2

I onsdags mötte jag upp Magnus för en kvällspromenad efter jobbet. Redan vid 20-tiden är ju solen nere numera så om en vill hinna med solnedgången får en vara ute i tid. Tänk att snart går solen ned redan på eftermiddagen? Trots att jag längtar lite efter nya årstider känner jag mig inte redo för den mörka period som är på ingång.

Men där är vi inte än och just den här dagen var det i alla fall en extra fin kväll med ett dis som låg över vattnet och målade hela horisonten röd.

 

onsdagkvall-stockholm-brann-3

När vi kommit över till Södermalm upptäckte vi dock vad diset berodde på. Konsthögskolan stod nämligen i brand och tung rök hade bolmat ut över stan hela dagen. Hemskt ändå, men tur att inga kom till skada.

onsdagkvall-stockholm-brann-4

Vi fortsatte i alla fall vår promenad längs Monteliusvägen, förbi segelbåtar och picknickande turister hela vägen till Hornstull. Vid det laget var vi ungefär så trötta att vi höll på att somna stående (bra jobbat med tanke på att klockan var typ 19.30) så vi åkte hem och låg i soffan resten av kvällen. Så kan det bli.

onsdagkvall-stockholm-brann-5
onsdagkvall-stockholm-brann-6

Comments

 1. lovisa

  fyfan så fin översta bilden är.

  1. Eric

   Men tack vad snäll du är!! :)

 2. […] Onsdag Gick från Gamla stan till Hornstull med Magnus, såg en helt sjuk solnedgång, en hemsk brand och var helt fruktansvärt trött. Skrev mer om denna kväll här! […]

 3. Rebecca

  åh vad fint!

Leave a comment