Lördagsbestyr, lyxiga stolar & livets butik

lordagsbestyr-lyxig-butik-1

I lördags vaknade jag upp ensam hemma och gjorde i ordning min standardfrukost numera – smoothiebowl. Denna gång lyxade jag dock till det med sked cashewsmör för att matcha min cashewsmörplusäppelskive-toast. Det var ju trots allt helg!

lordagsbestyr-lyxig-butik-2

Sedan satte jag igång med lördagsbestyr, typ som att plocka lite hemma och preppa blogginlägg. Bland annat tog jag tag i att fotografera vårt vardagsrum efter veckor av prokrastinering. Så snart i en blogg nära dig alltså.

lordagsbestyr-lyxig-butik-3

Sedan kom den här fina hem från jobb och gjorde mig sällskap en stund.

lordagsbestyr-lyxig-butik-4
lordagsbestyr-lyxig-butik-5

Någon timme senare var vi dock inne i stan, på min favoritbutik Papercut. Vi bläddrade i tidningar och böcker i säkert 45 min innan vi till slut kunde bestämma oss för vad vi ville ha.

lordagsbestyr-lyxig-butik-6

Vi åt en snabb lunch på Drop Coffee vid Mariatorget och hoppade på tunnelbanan in till City för att möta Clara!

lordagsbestyr-lyxig-butik-7

Och så promenerade vi bort till Östermalm för att trängas med överklassen bland lyxiga och dyra möbler på Nordiska Galleriet. De har nämligen en viss Eames-stol som jag funderar på att köpa och som dessutom var på nedsatt pris. Tyvärr i fel färg och alldeles för dyr trots rea. Får hålla utkik på Bukowskis istället.

lordagsbestyr-lyxig-butik-8

Men de hade såklart en massa annat fint också. Kolla bara! Jag var som i himlen.

lordagsbestyr-lyxig-butik-9

Magnus var däremot inte lika road.

lordagsbestyr-lyxig-butik-10

lordagsbestyr-lyxig-butik-12
lordagsbestyr-lyxig-butik-11

Men det gjorde inte mig något utan jag gick runt i godan ro och tittade på stolar, lampor och bord.

lordagsbestyr-lyxig-butik-13

När vi tittat klart hoppade vi tunnelbanan igen och åkte till andra sidan stan för att gå på Acne Archives med Clara som ville titta på jeans. Sedan gick vi Torsgatan ned mot St Eriksplan och den nyöppnade butiken Perspective Studios.

lordagsbestyr-lyxig-butik-14

Hade bara sett detta finfina ställe flimra förbi i mitt instagramflöde men blev verkligen inte besviken. Så. Fin. Butik.

lordagsbestyr-lyxig-butik-15
lordagsbestyr-lyxig-butik-16

Varenda liten sak de sålde var som konstverk i sig. Var en än vände sig fanns fotoböcker, lerkrukor och tallrikar i stengods. Ville ha allt.

lordagsbestyr-lyxig-butik-17

Mest av allt gillade jag dock den här stolen i glasfiber, som lika gärna hade kunnat stå i en konsthall. Synd bara att en inte har en lägenhet som kan bära upp den.

Efter det var jag och Magnus tvungen att skynda hem och fixa oss innan vi skulle ut och käka med Magnus mamma som var i stan och iom det tog jag inga fler bilder den dagen. Så kan det bli ibland.

Ha en fin tisdag!

Comments

  1. Rebecca

    alltså så jäkla fina bilder. älskar design.

Leave a comment