Pom, Flora & Millesgården

pom-flora-millesgarden-1

I söndags var jag och Magnus uppe med tuppen för att käka frukost på Pom & Flora. Det är ju verkligen bästa frukoststället i hela Stockholm. Fint, relativt prisvärt plus små “rätter” eller vad det nu kallas vilket gör att en kan köpa in en massa olika och blanda lite som en vill. Eller ja, det går ju att göra ändå men ni fattar.

Vi åt varsin varsin avocadotoast med pocherat ägg, yoghurttallrik med granola, kaffe och juice.

pom-flora-millesgarden-4

Med sällskap av den, plus en massa andra morgonpigga stockholmare. Sedan tänkte vi göra lite ärenden på stan men eftersom vi var uppe så tidigt var ingenting öppet.

pom-flora-millesgarden-5

Så istället hoppade vi på tunnelbanan och åkte till Lidingö och detta fantastiska ställe -Millesgården!

Vi gick en sväng på utställningen som pågår där just nu med Josef Frank, ni vet han som formgett i princip alla mönster för Svenskt Tenn? Det var väl sisådär spännande om en inte gillar hans mönster så vi gick ut i parken istället, som är så himla himla fin.

pom-flora-millesgarden-8

Kolla vad fint? Det var ganska kallt och ruggigt men kändes ändå lite som att vara i typ Toscana.

pom-flora-millesgarden-11

Han den där Carl Milles kändes för övrigt som om han varit snuskigt rik. Till exempel hade han varit på semester i Italien och efter valt att göra om hela sitt hem i italiensk stil. Typiskt rik grej att göra.

pom-flora-millesgarden-12

Eller som att klä in ett helt rum i marmor, som han gjort här.

Men nice för oss i alla fall som får uppleva allt. Typ som dessa rum, fyllda till bredden med en massa statyer.

pom-flora-millesgarden-15

Mådde så bra i själen, som jag alltid gör när jag är på fina platser.

Sedan tog vi en vända runt området. Jag hittade ekollon som jag ska försöka gro (tips mottages tacksamt) och Magnus hittade några citronträd som blev fina på bild.

pom-flora-millesgarden-18

När vi sett vad som kändes som varenda vrå av gården började våra magar kurra så då hoppade vi på tåget in till stan igen för att käka lunch. Sedan åkte vi och låg i soffan resten av dagen. Bra söndag ändå.

pom-flora-millesgarden-19

Comments

  1. […] Millesgården Denna pärla ligger lite undangömd på Lidingö och är skulptören Carl Milles föredetta hem som numera är ett museum. Som regel är det lite temporära utställningar (bland annat har både verk av Josef Frank och Tove Jansson ställts ut) men mest är själva museet en display av Milles pampiga mansion. Det är verkligen ett skämt hur fin det är här, speciellt på sommaren och hösten. Typ som en liten bit av Toscana bara placerats ut på Lidingö, komplett med antika statyer, marmor och fontäner lite här och var. Inträdet ligger på runt hundralappen och vill en stanna och fika finns ett mysigt café (dock ej är öppet på vintern tror jag?). Fler bilder från när jag var här i höstas går att se här! […]

  2. […] Millesgården Denna pärla ligger lite undangömd på Lidingö och är skulptören Carl Milles föredetta hem som numera är ett museum. Som regel är det lite temporära utställningar (bland annat har både verk av Josef Frank och Tove Jansson ställts ut) men mest är själva museet en display av Milles pampiga mansion. Det är verkligen ett skämt hur fin det är här, speciellt på sommaren och hösten. Typ som en liten bit av Toscana bara placerats ut på Lidingö, komplett med antika statyer, marmor och fontäner lite här och var. Inträdet ligger på runt hundralappen och vill en stanna och fika finns ett mysigt café (dock ej är öppet på vintern tror jag?). Fler bilder från när jag var här i höstas går att se här! […]

  3. […] flera stycken. Har två stycken som är på gång som jag plockade med mig hem från Millesgården om ni minns? Får hoppas att de växer sig stora och fina. Fick också tips från min kollega Jenny att de […]

  4. becky

    vilken bra söndag! jag bodde på lidingö i två år men var aldrig på millesgården, så himla synd. älskar pom & flora men synd att man måste vara där när de öppnar för att få plats.

Leave a comment