En lördag för 10 dagar sedan

lordag-10-dagar-sedan-1

Godmorgon! Vi hoppar 10 dagar bak i tiden för att titta på vad gjorde på årets första oktoberdag. Då var det lördag och strålande sol. Till och med så pass varmt att det gick att äta frukost ute på balkongen. Åt avokadotoast med pocherat ägg och smoothiebowl med granola och cashewnötter och satt ute i bara morgonrock. I oktober. Tänk va?

lordag-10-dagar-sedan-2

Sedan klädde vi på oss och åkte in till Hornstull. Närmare bestämt hit, till Dusty Deco, som för tillfället ser ut som en byggarbetsplats snarare än en butik.

lordag-10-dagar-sedan-3
lordag-10-dagar-sedan-4

Men inuti var det lika fint som vanligt. Vi strosade runt en stund och kollade på dyra stolar, mattor och dagbäddar.

lordag-10-dagar-sedan-5
lordag-10-dagar-sedan-6
lordag-10-dagar-sedan-7

Sedan gick vi ned en gata till Hornstulls strand där det i vanlig ordning var marknad. Vi köpte nachos + guacamole i en av foodtrucksen och trängde sedan in oss bland alla andra Stockholm som satt och lapade sol på träläktaren.

lordag-10-dagar-sedan-8

En stund senare var vi tvungna att vandra vidare. Vi hade nämligen en massa ärenden att bocka av. Bland annat skulle vi ju köpa dessa högtalare efter många om och men, plus lite annat som behövdes införskaffas.

lordag-10-dagar-sedan-9

Mitt i alla måsten passade vi dock på att njuta lite av Stockholm i full höstskrud. Allt är så färgglatt och fint och precis sådär lagom varmt att jag nästan får panik över att allt snart är slut och att en får vänta ett helt år till nästa höst. Huvva.

lordag-10-dagar-sedan-10
lordag-10-dagar-sedan-11

Men vi hade ingen tid att hänga läpp över det så efter vår lilla fixarrunda hoppade vi på tunnelbanan och åkte till Kaffeverket där vi gjorde Clara sällskap mitt i hennes pluggande.

lordag-10-dagar-sedan-12

Sedan promenerade vi gemensamt till Fridhemsplans T-bana över St Eriksbron som har kanske den idylligaste och färggladaste Stockholmsutsikten just nu. På tal om hösten alltså.

Efter det hade jag och Magnus tänkt att åka hem och vila en stund innan vi skulle unna oss middag på restaurang, men eftersom nästan alla var fullbokade fick vi helt enkelt göra så att restaurangen fick komma till oss. Clara som inte hunnit hem än, fick haka på och så åkte vi hem till oss med två kassar fulla med mat.

lordag-10-dagar-sedan-13

Där ställde vi oss och preppade i köket. Var och en med sin egna station, som det ska vara.

lordag-10-dagar-sedan-14

Vi kickade igång en panna med frityrolja.

lordag-10-dagar-sedan-15

Och svängde ihop detta jäkla mästervärk. Pankofriterad avokado, picklad rödlök, pulled oumph, mangosalsa, hemmagjord tomatsalsa, chipotlemajo och guacamole i mängder.

lordag-10-dagar-sedan-16
lordag-10-dagar-sedan-17

Plus sötpotatispommes som vi åt med andakt. Så. Jävla. Nice. Rekommenderar detta med lyxtacos starkt. Med en massa koriander såklart.

lordag-10-dagar-sedan-18

Sedan bjöd resten av kvällen på högläsning av Kakan Hermanssons klockrena Sex and the City-sammanfattning ur hennes bok, diskussioner om pormaskar och finnar och till slut fuldans till Toxic med Britney Spears.

Klart slut på lördag.

Comments

  1. […] ställde oss i alla fall i solen ett tag för att värma oss eftersom värmen från dagen innan var som […]

  2. Rebecca

    perfekt lördag alltså. vart har ni köpt er kaffe/espresso-maskin?

    1. Eric

      Den är från De’Longhi, tror de finns lite överallt! Vi köpte vår på en vanlig elektronikbutik :)

Leave a comment