Lördag, höstpromenad & livets halloumiburgare

lordagslunk-host-1

I lördags vaknade jag upp bredvid en gullig en. Svintidigt dock, vilket ju är typiskt, hade ändå taggat denna sovmorgon hela veckan. Men vi låg kvar i sängen länge länge för att få lite sovmorgonskänsla trots allt.

lordagslunk-host-2

Sedan dukade vi upp till helgfrukost. Bland annat avokadotoast med kokt ägg, kaffe (bryggt i mokabryggare för ovanlighetens skull) och så hallonsmoothie med ingefära.

lordagslunk-host-3
lordagslunk-host-4

Obs, åt även detta ↑ vilket är yoghurt med granola, basilika och syltat zucchini enligt detta recept. Måste verkligen slå ett slag för detta fantastiska. Det är så så gott och zucchinin håller sig i månader (min har t ex hållt sedan Augusti).

lordagslunk-host-5

Efteråt fixade vi lite hemma innan vi åkte in till stan och gjorde ett misslyckat försök till att hitta vinterjacka plus lite inredningsgrejer. Vid 14-tiden gav vi upp och flydde folkmassorna i city för lugnet i Observatorielunden.

lordagslunk-host-6
lordagslunk-host-7

Där var det full höst och utsikt över hela Stockholm som vanligt. Jag och Magnus hade på oss matchande skor och jag hade på mig mina nya byxor från Oscar Jacobson som jag fyndade på Myrorna efter jobbet förra veckan. Ska visa bättre bilder på hur de ser ut senare.

lordagslunk-host-8
lordagslunk-host-9

Men åter till höststockholm, kolla vad fint!!

lordagslunk-host-10

Kallt vare dock och eftersom vi var hungriga och ändå i krokarna sprang vi in på Pascal där vi trängde ihop oss bland barnvagnarna för att värma oss lite.

lordagslunk-host-11
lordagslunk-host-12

Magnus bjussade på macka, kaffe, en halv bulle plus bra sällskap. Jag bjöd på ny frisyr (lugg, som jag glömt visa er) och förhoppningsvis rätt trevligt sällskap!

lordagslunk-host-13

Efter energipåfyllnaden fortsatte promenaden vidare förbi Vasaparken och Sven-Harrys konstmuseum.

lordagslunk-host-14

Hej hej!

lordagslunk-host-15

Och så fortsatte vi över till Kungsholmen.

lordagslunk-host-16
lordagslunk-host-17
lordagslunk-host-18

Där promenerade vi längs Kungsholms strand, förbi Karlbergs slott och genom lummiga promenadsstråk hela vägen bort till Stadshagen där vi hoppade på tunnelbanan norrut.

lordagslunk-host-19

Några minuter senare var vi i Sundbyberg, där Clara bor.

lordagslunk-host-20
lordagslunk-host-21

Vi mötte upp ovan nämnda, gick på ICA och handlade en massa avokado, sötpotatis, lök och majonnäs. Sedan traskade vi upp för backen till Claras lägenhet.

lordagslunk-host-22

Och så svängde vi ihop livets halloumiburgare som åts upp under en jäkla stönfest pga att det var så gott.

lordagslunk-host-23
lordagslunk-host-24

Till det åt vi ungefär 1,5 kilo sötpotatis (no joke, vi vägde) som vi friterat panerat i maizena för bästa crisp. Fy fan alltså.

lordagslunk-host-25

Sedan hoppades det runt lite för att få ner allt i magen, Clara ställde sig på händer och råkade knuffa omkull en krukväxt och så tog vi pendeln in till stan där vi crashade en hemmafest. Och det var den lördagen det.

Comments

 1. Rebecca

  mysigt värre! har ni en mokabryggare och en espressomaskin?

  1. Eric

   Haha ja, dock är mokabryggaren mina föräldrars som jag lånat på obestämt tid hehe

 2. anna

  asså färgerna utomhus nuförtiden! <3

  1. Eric

   Ja de är helt magiska, så synd att det snart är över! :(

Leave a comment