Söndag, sol & ett sömnigt museibesök

sondag-sol-somnig-museibesok-1

Godmorgon på er! Har ni haft en bra vecka? Min har i alla fall varit det, bortsett från att jag varit ofantligt trött på morgnarna. Det är som att min kropp verkligen inte lyder mig när jag försöker kliva upp. Kanske beror på att det numera är kolsvart ute när klockan ringer, eller att jag fortfarande inte riktigt återhämtat mig från förra veckans virrvarr av stress. Eller så är det både och. Men snart så är det ju snart helg, så jag kämpar på.

Aaanyway, det var ju inte det jag skulle prata om idag. Vi hoppar till en solig söndagsmorgon för snart två veckor sedan istället. Då befann sig jag och Magnus på Pom & Flora för att äta frukost.

sondag-sol-somnig-museibesok-2
sondag-sol-somnig-museibesok-3

Vi har ju gjort det några söndagar i rad nu, men det känns inte riktigt hållbart i det längden i och med att en måste hänga på låset för att ens få ett bord. Men gott var det i alla fall. Jag åt chiapudding med äpple, ingefära och granola och en avokadotoast med fetaost. Meget gott.

sondag-sol-somnig-museibesok-4
sondag-sol-somnig-museibesok-5

Sedan gick vi ut i den kyliga höstmorgonen och promenerade runt lite i Vitabergsparken. Jag gick omkring med blicken i backen på jakt efter ekollon medan jag då och då stannade till och tvingade Magnus att vara med på bild i det fina morgonljuset.

sondag-sol-somnig-museibesok-6

En stund senare hade vårt promenerande tagit oss vidare in mot stan. Vi passerade fina gårdsdörrar.

sondag-sol-somnig-museibesok-7
sondag-sol-somnig-museibesok-8

Och fina vyer över ett höstigt Stockholm.

sondag-sol-somnig-museibesok-9

Till slut hade vi tagit oss till Riddarholmen som har en sån himla fin utsikt över Mariaberget på andra vattnet. Tänk att det i princip bara är kontor på hela den här ön? Sånt waste.

sondag-sol-somnig-museibesok-10

Vi ställde oss i alla fall i solen ett tag för att värma oss eftersom värmen från dagen innan var som bortblåst.

sondag-sol-somnig-museibesok-11

Hej hej från mig som var ungefär lika trött som jag såg ut. Inte så smart såhär i efterhand att kliva upp innan 8 en söndag för att käka frukost ute, men you gotta live osv.

sondag-sol-somnig-museibesok-12
sondag-sol-somnig-museibesok-13

Ytterligare en liten tur senare, över grönskimrande vatten och under en bro där det stank av urin, var vi var vi framme vid målet på vår promenad – Konstakademien.

sondag-sol-somnig-museibesok-14
sondag-sol-somnig-museibesok-15

Tycker det är ett sånt himla fint ställe. Dessutom är det gratis sedan första januari så tips tips! Vi hade egentligen tänkt gå på utställningen/föreställningen The Cloud Machine (som jag fått nys om på Beatas fina blogg) men det fanns inte men människa i sikte och vi orkade inte leta så vi gick runt och kollade på de andra utställningarna istället.

sondag-sol-somnig-museibesok-16

Och det gick ju det med.

sondag-sol-somnig-museibesok-17

Sedan åkte Magnus och jobbade och jag åkte hem och låg i soffan resten av dagen. Klart slut på en sömnig söndag.

Comments

 1. Roger

  Vackra och stämningsfulla bilder, ser verkligen ut som en härlig söndag bortsett från den för tidiga starten :)
  Jag blir sugen att testa påm och flora men får bli nån ledig vardag i så fall
  Och jo tack veckan har vart bra bortsett från lite kaos på röda linjen imorse :)

 2. Rebecca

  höstljuset är verkligen magiskt, här i berlin är det bara molnigt. tycker oftast det är ganska ovärt att gå upp tidigt att äta på pom & flora, känns som att man måste stressa så…

  1. Eric

   Verkligen, tyvärr har det börjat mulna till sig här i Stockholm också. Har inte sett solen på en vecka..

 3. Nastasja

  Magin i dina bilder alltså, du är så bra. Och önskar att det fanns ett sånt ställe en kunde frukosta på i Borås, men ingen serverar avocadomackor på det sättet så vitt jag vet.

Leave a comment