En lördag som började med Skam & slutade med toaselfies

skam-sushi-1

Hej hej hallå! Tänkte att vi skulle ta en titt på min lördag, då vi vaknade till strålande sol och, som vanligt, började dagen med en brakfrukost. Sådan drömmorgon ändå?

Kolla så idylliskt vi hällde upp mjölken till och med. Dock hade den gått ut och bildade klumpar i kaffet sen. Härligt:)) Men resten var gott i alla fall.

skam-sushi-4

Och sällskapet bra såklart.

skam-sushi-5

Efter frukost slog vi oss ned i soffan framför senaste avsnittet av Skam innan vi klädde på oss och åkte in till stan.

skam-sushi-6

En liten stund senare befann vi oss här, på Medelhavsmuseet. Så himla fin plats ändå.

skam-sushi-7

Drog med hela min familj hit när vi var på Stockholmsbesök när jag var liten pga älskade allt som hade med det gamla Egypten att göra. Kommer ihåg att jag höll på att dö när jag såg mumien som de ställer ut och att jag köpte ett pennskrin i form av en sarkofag i museishopen efteråt. Idag var jag väl kanske inte riktigt lika impressed.

skam-sushi-10

Men mycket annat fint fanns där. Som romersk inristad text.

Och statyer, stuckaturer och sånt.

skam-sushi-13

Det märktes dock att vi kanske inte riktigt var rätt målgrupp för de flesta utställningarna är ju lite barnanpassade. Men ändå rätt nice lördagssyssla faktiskt, även om det sprang omkring ett och annat gråtande barn kring våra fötter.

Så här såg jag i alla fall ut. I tröja av ull från Cos, skor från Nike och jeans (som ni sett en del vid det här laget) plus jacka från Weekday.

skam-sushi-16

Sedan mötte vi upp Clara på Söder för att käka lunch. Magnus hade letat fram ett café vid namn Robin Delselius, som nyss öppnat Renstiernas gata.

skam-sushi-17

Vi åt varsin dagens, jordärtsskockssoppa med grönkålschips (min absoluta favorit, har ett eget recept på detta här om ni vill testa).

Och årets första lussebulle, med rykande varmt kaffe till. Sååå nice.

skam-sushi-20

Och så här ser det ut utifrån om ni funderar på att gå dit ↑

skam-sushi-23

Och så spenderade vi resten av eftermiddagen strosande runt i en massa butiker. Bland annat i Tambur på Folkungagatan och Stutterheims butik i Sofo, som hade kanske livets finaste färgskala i beige till blågrönt.

skam-sushi-25

Några timmar senare befann vi oss vid Hornstulls strand redo för middag.

skam-sushi-26

Åt svingoda dumplings med livets buljong att dippa i. Mina smaklökar dansade fan varenda jävla dans som finns i munnen, så gott var det.

skam-sushi-27

Och så drack vi vin, pratade ansiktsbehandlingar, hudvård (Magnus ska få göra en syrapensling på Claras skola i veckan, så jävla fett) och vilka låtar vi först lärde oss texten till. Clara och Magnus låt var Här kommer alla känslorna med Per Gessle, min var Het med Björn Rosenström:))

skam-sushi-28

Sedan åt vi ännu mer mat.

skam-sushi-31

Och så tog jag en selfie på en toalett med det porrigaste ljuset.

skam-sushi-32

Innan jag och de här coola tog tunnelbanan hem till oss och såg på Planet Earth II som ju haft premiär. Och så satt vi och 0oh:ade över naturens underverk (och hade lite ångest över allt vi människor håller på att förstöra) tills klockan blev sent och lördagen var slut för denna gång.

Comments

  1. rebecca

    alltså blixten på den där kameran är så bra. dör. ser ut som en mysig lördag! vill testa det där kafeét. btw, hade gärna velat ta en kaffe med dig om du skulle vilja någon gång, du verkar så vettig!

Leave a comment