Magnus × 22

bestes-fodelsedag-1

I torsdag fyllde världens bästa person år. Det vill säga han som jag får vakna upp bredvid varje morgon och som jag delar mitt liv med. Det behövde ju firas såklart, så väckte honom med sång och presenter innan jag skulle iväg och jobba.

bestes-fodelsedag-2

Han fick en morgonrock plus sängkläder i linne (som ni såg igår) och var rätt nöjd, men lite dåsig och sömndrucken. Helt förståeligt dock eftersom solen knappt gått upp.

bestes-fodelsedag-3

Vi piggnade i alla fall till över en födelsedagsfrukost som vi åt i godan ro medan det började ljusna utanför. Jag hade gjort i ordning den frukosträtt jag vet som mest liknar en dessert – nämligen chiapudding enligt detta recept. Kokosgrädde alltså, vilken grej. Det hela toppades i alla fall av granola och serverades tillsammans med avokadotoast och apelsinsallad med mynta.

Plus croissanter. Eftersom det ändå var en födelsedagsfrukost.

bestes-fodelsedag-6

Sedan lämnade jag honom i soffan medan jag åkte till jobbet.

bestes-fodelsedag-7

På kvällen möttes vi upp igen, denna gång inne stan. Vi gick runt en stund i butiker, bland annat kollade vi på H&Ms Kenzoplagg, och försökte få tiden att gå. Strax efter sju hoppade vi på tunnelbanan och åkte till Söder.

bestes-fodelsedag-8

För klockan 19.45 hade jag bokat bord här, på Indio Kitchen på Kocksgatan! Blev tipsad om detta ställe som serverar nikkei, en slags japansk-peruansk fusion, av min kollega Miranda som hade sagt att det var gott.

Och gott var det! Vi delade på en vegetarisk sushi med svartkål och sparris och Magnus testade en nigiri med sotad lax, honung och ingefära.

bestes-fodelsedag-11

Kolla vilken cutie va!

bestes-fodelsedag-12

Sedan delade vi också på en ceviche.

bestes-fodelsedag-13

Och på sex bitar spicy tuna med sötpotatisströssel. Wo-o-ow vad gott.

bestes-fodelsedag-14
bestes-fodelsedag-15

Sedan promenerade vi i kylan och blåsten i vad som kändes som en evighet hela vägen till tunnelbanan, åkte hem och kröp ner i sängen. Och med det så var den födelsedagen över!

Comments

  1. […] också en beige morgonrock i linne, likadan som den jag gav till Magnus i födelsedagspresent om ni minns? Gulligt att kunna matcha varandra […]

Leave a comment