Sovmorgon, sol & sicksackade bland snöiga gator

sovmorgon-sol-sickande-1

I lördags tog jag en välbehövlig sovmorgon som följdes av en förmiddag som till största del tillbringades i sängen. Somsällskap hade jag min nya bok Dress Scandinavian av Pernille Teisbæk, som är en sån jävla ball person. Egentligen är det en sån där klassisk självhjälpsbok för hur en ska klä sig, och dessutom på danska så förstår knappt något, men tycker ändå om att liksom få komma in i huvudet på olika kreatörer. Så tips tips om ni gillar sånt. Plus också för mycket snygg bok.

sovmorgon-sol-sickande-2

Ute sken solen i alla fall, och det var ju trevligt.

Vid lunchtid gav vi oss ut i alla fall och åkte till Nordiska Galleriet för att kolla lite på möbler och sånt. Bland annat hade Bukowskis ett showroom på nedre plan med en massa skandinavisk design som vi tittade lite på.

sovmorgon-sol-sickande-5

Och så på en massa annat fint såklart.

Vi trängdes lite bland Östermalmstanter på Svenskt Tenn.

sovmorgon-sol-sickande-8

Och såklart en sväng en sväng på Byredo för att ge parfymtestandet ännu ett försök.

sovmorgon-sol-sickande-11

Sedan tog vi tunnelbanan över till söder.

sovmorgon-sol-sickande-12

Där vi hade utsikt över ett vintrigt Stockholm medan vi pratade om Trump, fenomenet med “missnöjesröster” (läs: folk som röstar på rasister och rasistiska partier) och synen på att något är rätt bara för att det är demokratiskt valt. Denna värld alltså, vad fan ska vi ta oss till?

sovmorgon-sol-sickande-13

Men livet fortsätter ju ändå på något sätt och så även för oss trots dessa grubblerier, och till slut hamnade vi på Ai Ramen på Erstagatan för en sen lunch.

Jag åt deras Misoramen och Magnus en donburi. Ramen alltså. Livets mat.

sovmorgon-sol-sickande-16

Mätta och belåtna gick jag och den här ut i solen igen. Många bilder på Maggan i det här inlägget men så får det vara, han är ju inte direkt jobbig att vila ögonen på hehe.

sovmorgon-sol-sickande-17

Vi gick i alla fall upp på Vita bergen, som passande nog var vita av snö, för att fånga solens sista strålar innan den kröp ned bakom hustaken.


sovmorgon-sol-sickande-20

Och så fortsatte vi vårt strosande i lite mer butiker, ihärdigt sicksackande mellan slaskiga gator och avspärrande trottoarer nedanför hustak som höll på att skottas. Att ta sig fram i den här staden just nu är inte det lättaste alltså. Men vi gav inte upp, utan hann med en sväng på både Acne och Aesop, där Magnus skulle köpa ansiktskräm.

sovmorgon-sol-sickande-21

En stund senare mötte vi upp min gamla klasskompis Andreas från Grafisk design-kursen jag läste förre året. Han pluggar i Umeå och var i Stockholm över helgen för ett fotojobb så vi passade på att ses!

sovmorgon-sol-sickande-22

Och någon timme senare skiljdes vi åt och jag och Magnus tog tunnelbanan hem till Clara i Sundbyberg. Där käkade vi halloumitacos, godisar med chilismak och pratade om bland annat feminism, p-piller och syrapenslingar tills lördagen blev söndag.

sovmorgon-sol-sickande-23

Sån klok och bra person denna.

Comments

 1. Fanny

  För det första, tycker så himla mycket om din blogg. Och ni är så fina tillsammans, du och Magnus. Sen till frågan, det skulle vara kul att läsa om vad du använder för kameror och till vad. Du tar så himla fina bilder, och jag (som just nu är på kamerajakt) är nyfiken.

  Kram

 2. rebecca

  ser ut och vara en fantastisk dag. älskar alla små butiker i sthlm som är så mysiga. btw måste köpa den där boken, såg den förra veckan och blev helt kaosartat pepp.

  1. Eric

   Ja gör’t! Mycket intressant om en orkar plöja sig igenom danskan :)

Leave a comment