En jul i Sundsvall

Det har ju varit jul om någon missat. Vi tittar på min tycker jag!

Den började ju i fredags morse, då jag slog in mina enda inköpta klappar – till Magnus och till min kusin, som jag var Secret santa till. Eller egentligen slog jag in dem kvällen innan men var tvungen att fota dem när det var ljust för blev så himla nöjd, både med innehåll och paketering. Väldigt pinterestiga. Min kusin fick i alla fall en korthållare i skinn från Cos och Magnus fick en låda med vin, marmelad och en baguette. Plus ett litet låtsas-boardingkort i papp i botten. Ska ta med honom på en resa till Paris i vår har jag tänkt, om ni inte förstått det redan. Kul ju!

Sedan packade jag ner det ena paketet i väskan, lämnade det andra på köksbordet till Maggan och åkte jag till kontoret, jobbade fram till två då jag klev på tåget till Sundsvall.

På julafton vaknade jag upp hemma hos min syster Ellen efter en uppesittarkväll framför Bingolotto med julgodis i mängder. Hon flyttade ju till Sundsvall (som också är min pappas hemstad och hem till stora delar av min släkt) tidigare i år. Om ni undrade varför jag firade jul där alltså. Vi åt frukost, gick ut på promenad med hundarna och vid 12-tiden åkte vi till min farmor och farfars nya lägenhet inne i stan för traditionsenlig grötlunch.

Vid mina fötter låg en hund.

Och i en korg någon meter bort låg två till. Har saknat dessa så ofantligt alltså.

Efter maten lade jag mig i soffan bredvid mamma och läste. Fick Tone Schunnessons Tripprapporter i morgonklapp och var så nöjd så nöjd.

Årets julutstyrsel blev förresten mitt gråa set från H&M Trend plus en grön t-shirt. Tyvärr var detta den enda bilden jag tog på det, men såg ungefär ut såhär, fast med grön tröja.

Sedan mystes det lite med denna urgulliga innan vi satte oss i bilen och åkte till mina kusiner som bor utanför stan.

Kolla så fint! Knappt någon snö var det dock, men mycket is. Vår bil råkade t ex halka in i en lyktstolpe på deras gård, så det blev lite kris.

Men det var fint ljus så jag och Ellen tog nya profilbilder. Måste ju passa på liksom.

Vi hjälpte dock till också såklart och tillslut var bilen rätt parkerat och ingen större skada skedd.

Sedan packade vi in paket under granen och preppade och fixade inför julstöket.

Försökte ta några gulliga bilder framför granen men gick sådär för Milou var ej så sugen på att vara med.

Sedan kollade vi på Kalle, åt julbord, spelade kort och delade ut paket och allt det där som en gör på julen medan himlen utanför gick från blågul, till rosa, till mörkt blå. Fick så himla fina klappar, kan visa dem sedan!

På juldagen vaknade jag med detta tryne i fejset. Eller snarare med hans rumpa i fejset, för han hade krupit in under täcket och lagt sig i min armhåla under natten. Mysigt va?

Efter frukost kom våra föräldrar och så gav vi oss ut på promenad. Hela vägen upp för trappan till Norra Berget.

Himla fin dag. Sög åt mig av solen som en disksvamp.

Blev nästan dåsig av allt ljus. Eller kanske av motionen. Är ju inte van vid något av dem haha.

Vi tittade ut över stan en stund och gick sedan runt och kollade på alla getter och hönor som fanns på hembygdsgården uppe på berget innan vi till slut gick hem igen.

Och i måndags åkte så jag hem till Stockholm, efter 72 timmars familjehäng. Himla välbehövligt men ändå rätt skönt att åka hem.

Hoppades att ni hade en fin jul, hur den än firades. Hade ni inte det så kan vi komma ihåg att julen egentligen bara är en social konstruktion och att det inte är hela världen om det inte är så himla nice. Livet fortsätter ju ändå osv.

Comments

 1. Anja

  Wow, det ene portrettet der av ellen – så fint! Og som alltid veldig fine bilder generelt. Fortsatt god jul!

  1. Eric

   Tack snälla du! Detsamma till dig! :)

 2. rebecca

  alltså bilderna.

 3. Nastasja

  Så vackra bilder som vanligt. God Jul i efterskott!

Leave a comment