En lördag, från frukost hemma till middag på Le Nom

lordag-frukost-till-middag-1

Glad lucia på er! Hoppas ni får en mysig dag idag. Det hade jag i lördags, så vi kikar på den. Då jag var hemma helt själv pga att Magnus var borta på jobb, så jag passade på att ta en riktigt lång sovmorgon och spenderade nästan hela min förmiddag i sängen. Jag kollade på Skam, bläddrade lite i tidningar och scrollade genom min instagram.

lordag-frukost-till-middag-2

Sedan åt jag frukost

lordag-frukost-till-middag-3

Bland annat detta goda, som jag sett på Siri Barjes instagram. För er som inte vet så är det smörstekt grönkål toppat med ett pocherat ägg, chiliflakes och rostade sesamfrön. Ni hör ju. Satt och stönade högt för mig själv pga gott.

lordag-frukost-till-middag-4

Sedan duschade jag och klädde på mig, vilket tog ungefär två timmar. Så ni kan ju förstå vilket tempo denna dag gick i. Hade i alla fall på mig min nye t-skjorte som jag beställt från Society6, så reppar Skam på heltid numera. Kan dock ej bestämma mig om den är lite kul eller bara töntig, men whatevs.

lordag-frukost-till-middag-5

Så småningom tog jag mig i alla fall hemifrån och in till söder, där snön föll som grytlappar och blötte ned allt i sin väg.

lordag-frukost-till-middag-6

Jag gick en sväng på Papercut som vanligt, och fick med mig två nya tidningar hem.

lordag-frukost-till-middag-7

Sedan gick jag hela vägen till Slussen längs Monteliusvägen pga kolla hur fint? Det snöade så mycket att det knappt gick att se över till andra sidan Mälaren.

lordag-frukost-till-middag-8

Och så fortsatte jag över till stan för att jag skulle gå i någon butik som jag inte kommer ihåg nu innan jag bestämde mig för att jag skulle klippa mig. Så då gjorde jag det. Och sedan åkte jag hem.

lordag-frukost-till-middag-9

Några timmar senare hade Magnus slutat jobba och då var jag inne i  stan igen. Vi hade nämligen bokat bord på Le Nom, som är en superfin restaurang med kaklade väggar och rosa sittdynor i satin som jag velat visa Magnus ett tag.

lordag-frukost-till-middag-10

Meget trevligt ställe är det alltså, med säsongsanpassad meny och rätt många vegetariska alternativ, vilket ju är kul för mig. Till förrätt åt jag i alla fall ugnsbakade jordärtskockor med rökt majonnäs, friterat rispapper och noripulver.

lordag-frukost-till-middag-11

Och Magnus åt en lökpaj som enligt utsago var god.

lordag-frukost-till-middag-12

Kolla vad fint sällskap!

lordag-frukost-till-middag-13
lordag-frukost-till-middag-14

Åt också en himla god pumpahistoria med ~getostskum~ till varmrätt, plus syltad citron med lakritsmaränger och timjansorbet till efterrätt. Hade kunnat rulla därifrån.

lordag-frukost-till-middag-15

Men det gjorde jag inte utan vi satt kvar länge och pratade om stort och smått medan restaurangen sakta tömdes på folk. Bland annat om hur Magnus använder uttrycket cringe helt fel och hur mycket vi längtar efter jul trots den nästan obefintliga julkänslan. Sedan klev vi ut i snöyran igen och åkte hem, och med det så var den lördagen slut.

Comments

 1. Rebecca

  men orkar inte skam-tröjan!

 2. Patrik at Brass&Gold

  OMG! Har du den Skam t-shirten!!!!! Så cool! Dör!

 3. Samantha

  Alltså, den lurviga tröjan. Är kär i den. Måste få veta, vart fick du tag på den? :))

  1. Eric

   Åh älskar den, helt klart min bästa tröja! Från Weekday i höstas, tror dock ej den finns i butik längre.. :/

 4. johanna

  Hej! Var har du köpt Isak+Even tröjan? Hittar ej på Society6, är den versionen redan slut?:(

  1. Eric

   Det borde den inte vara, Society6 tillverkar ju på beställning. Härifrån köpte jag min i alla fall!

 5. Nastasja

  Älskar den där lurviga tröjan i början av inlägget, så fin.

Leave a comment