Nyårslistan 2016

Idag är det nyårsafton! Kul! Tänkte försöka hinna med en liten årssammanfattning innan vi går över till 2017. Skönt ändå va? Att slippa detta skitår som 2016 varit. Kanske inte för mig personligen, men för världen i allmänhet. Hoppas verkligen på bättring. Hur som helst, nog snackat.

Gjorde du något 2016 som du aldrig gjort förut?
Jag började jobba professionellt med det som tidigare varit en hobby. Spenderade också en hel sommar ledig i Stockholm och upptäckte en massa nya delar av stan som jag aldrig sett förr.

Genomdrev du någon stor förändring?
Jag flyttade! Från Umeå till Stockholm. Så himla bra beslut så här i efterhand, trivs som fisken i vattnet. Har ett kul jobb, fin lägenhet och bor i en meget trevlig stad.

Vilka länder besökte du?
Reste knappt något i år? Hade inte riktigt råd eller tid större delen av året i och med att vi genomförde en ganska stor flytt, fick nytt jobb etc. Hann dock med en tripp till Köpenhamn i somras som var så himla lyckad. 2017 kommer innehålla fler resor, bland annat till USA i mars och Paris någon gång i vår. Skulle också gärna åka till Japan plus hälsa på Amanda som flyttar tillbaka till New York i januari. Men vi får se vad som hinns med.

Vad önskar du att du gjort mer?
Tycker ändå jag har gjort mycket som jag velat. Kanske att jag borde varit bättre på att ta det lugnt. Hade gärna rest lite mer också. Samt tränat, men har köpt gymkort nu så kommer förhoppningsvis bli ändring på det framöver.

Vad önskar du att du gjort mindre?
Oroat mig och irriterat mig över småsaker.

Vilket datum från år 2016 kommer du alltid att minnas?
Är ej en datumperson egentligen så fick kolla tillbaka i kalendern lite. Men tänker att några datum kan räknas lite extra speciella. Typ 4 juni då jag och Magnus flyttade till Stockholm, 19 augusti då jag fick mitt jobb plus alla sommardagar då jag och Magnus hängt i Örnsberg.

Vad var din största framgång på jobbet 2016?
Att jag fick heltidsjobb som grafisk designer och numera är ”vuxen och stabil”. Också att det går bra och är kul att blogga.

Största framgång på det privata planet?
Hänger ju mycket ihop med det jobbmässiga men överlag att jag har blivit bättre på att lita på min egen förmåga. Också att vi tog tag i att flytta och att jag och Magnus klarat oss igenom några av de svackor som långa förhållanden innebär. Det händer så jäkla mycket i livet ibland, men vi lyckas ändå växa tillsammans. Det är fint tycker jag.

Favoritprogram på TV?
Skam. Ska inte ens börja för ni vet väl hur mitt obsession varit i höst.

Bästa köpet?
Har konsumerat en jäkla massa i år men har ändå svårt att säga något som varit det bästa. ~Det viktigaste i livet är ju inte materiella ting~. Skoja är fett nöjd med min kamera, plagg jag köpt och skålar och tidningar som bara samlar sig i drivor hemma.

Största misstaget?
Hmm. Inget jag kan komma att tänka nu i alla fall. Det är väl rätt få saker som är stora misstag egentligen. Oftast blir det bra till slut.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Hmm. Gladare tror jag? Har förvisso haft rätt tuffa perioder också men mår överlag ganska bra. Känner mig tillfreds med mitt liv för tillfället.

Saknar du något under år 2016 som du vill ha år 2017?
Värme, ljus och en lugn stund. Har haft en himla intensiv höst, vilket såklart är kul, men hade gärna haft lite mer dötid faktiskt. Typ pillat mig i naveln och stirrat upp i taket och sånt.

Vem saknade du?
Alla våra vänner i Umeå, mina föräldrar och deras hundar.

Vad spenderade du mest pengar på?
Som vanligt var det mest mat, hyra, SL-kort och kameraprylar. Lade även en massa på mer onödiga grejer som inredningsprylar, kläder och sånt. Men det är ju också rätt trevligt.

Vad fick dig att må bra?
Att skapa saker, omge mig av bra personer och få göra nya saker. Även vardagslyx, som ett glas vin till middagen, spontanpicknicks i september och goda frukostar en grå torsdagsmorgon. Mer sånt!

Högsta önskan just nu?
Förra året skrev jag att jag hoppades att människor på flykt ska få komma till trygghet och att vi i väst ska vakna upp och inse vårt ansvar. Tyvärr har ju det inte hänt ännu, så det får väl stå kvar. Har väl inte så höga förhoppningar kring det dock. Annars så hoppas jag att 2017 blir ett bättre år  än 2016 och att jag får fortsätta göra sånt som jag tycker om.

Vad gjorde du på din födelsedag 2016?
Kommer ej ihåg faktiskt. Tror att jag inte gjorde så mycket eftersom att Magnus redan hade flyttat till Stockholm på veckodagarna. Jag kanske jobbade? Hur som helst så firade vi min födelsedag lördagen innan istället, vilket var trevligt. Skrev om det här!

Största musikaliska upptäckten?
Åh svårt. Började lyssna på Frank Ocean mer detta år än tidigare i och med att han släppte sitt album. Årets jävla album ändå. Har också lyssnat mycket på Kanye West, Solange och Zayn Malik. Alla dessa ganska mycket mer än jag gjort tidigare. Kanske inte räknas som upptäckter men ändå.

Mest stolt över?
Att jag har blivit bättre på att lita på min egen förmåga. Att jag vågade söka ett jobb som jag verkligen ville ha och lyckades tro på mig jag faktiskt kunde få det. Plus att jag blivit bättre på att hantera prestationsångest och inte längre blir som förlamad när jag ställs inför en större utmaning.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?
Försöka hinna ta det lugnt mer. Krama och pussa mer på Magnus. Vara snällare, mot andra och mig själv.

Vad ser du mest fram emot 2017?
Åh är så pepp på nästa år. Tex resor vi ska göra och att ljuset ska komma tillbaka. Vill inte ha becksvart mörker vid 15.30, det räcker nu!

Gott nytt år, hoppas ni får en fin dag och kväll!

Comments

 1. Lisa

  Tack för bloggåret! Skulle vara så kul att se mer video/audio från dig, kanske en podd eller vlogg?

 2. Lisa

  Tack för bloggåret! Skulle vara så kul att se mer video/audio från dig, kanske en podd eller vlogg?

 3. Roger

  Tack för ett fantastiskt fint bloggår! Så många fina bilder, inblickar och betraktelser! Hoppas precis som du på att 2017 ska bli ett bättre år för världen! Gott nytt år!

 4. Roger

  Tack för ett fantastiskt fint bloggår! Så många fina bilder, inblickar och betraktelser! Hoppas precis som du på att 2017 ska bli ett bättre år för världen! Gott nytt år!

Leave a comment