16 söndagsbilder – sovmorgon, storm & stelfrusna fingrar

I söndags var det sol! Och som så många gånger den senaste tiden bara just på morgonen, innan molnen vandrat in över himlen och gjort allt grått igen. Men strax efter 9 så badade vår lägenhet i ljus. Fint!

Någon halvtimme senare hade solen försvunnit och vi dukat upp till frukost. Nästan lika bra ändå.

Åt smoothiebowl med banan, granola, jordnötssmör, riven kokos och pumpakärnor. Och så kaffe, avokadotoast och färskpressad juice till.

Magnus snapchatade lite. Först sig själv.

Och sedan mig.

:)))

Sedan åkte vi in till stan där det var så kallt och blåsigt att det kändes som att fingrarna skulle ramla av. Hade på mig för lite kläder som vanligt, men tänkte att det skulle vara lugnt då det nästan känts vårigt dagen innan. Men icket. Frös in till skelettet ungefär, men kände mig snygg iaf. Alltid något.

Vi gick in på Papercut för att värma oss och bläddra lite i tidningar.

Var som sagt på jakt efter Interview Magazine som ännu inte kommit in än, men hittade annat istället.

Sedan gick vi ut igen men ångrade oss pga fortfarande kallt och jävligt, så vi sprang in på Nitty Gritty som ligger precis bredvid. Jag klämde lite på snygga skor medan Magnus testade parfymer. Sedan började vi bli hungriga så vi gav oss ut i kylan igen.

Snabbt snabbt förbi polishuset och ner i tunnelbanan.

Och efter tunnelbana + buss befann vi oss här, på Ai Ramen. För vad passar bättre än varm ramen en kall januarisöndag? Testade deras nya vegovariant med bränd brysselkål och tofudumplings. Kanske det godaste jag ätit i år.

Och Magnus åt sin vanliga favorit – donburi.

Sedan gick vi en sväng på Acne vid Nytorget.

Och på Aesop bredvid där vi testade handkrämer och luktade på granris.

Sedan promenerade vi ner mot Götgatan genom ett dimmigt och kallt Södermalm för Magnus skulle iväg och jobba och jag skulle träffa Clara på en kaffe. Och sedan gjorde jag inte så mycket mer den dagen.

Comments

 1. Karin

  Era morgonrockar är så älskvärda!! Var är de från? Puss

  1. Eric - smdlnd

   Ja jag älskar dem! Från H&M Home! :)

 2. Janine

  Heeej, måste bara säga att du tar så magiska bilder och super fin blogg! Du har säkert fått frågan tusen gånger men undrar bara vilken kamera du har? Kram :)))

  1. Eric - smdlnd

   Hej och tack!! Jag använder en Sony A7II med ett 50mm f/1.4 och en Sony RX1 :)

 3. rebecca

  alltså så jävla mysigt. saknar papercut.

Leave a comment