3 mellandagsmåltider

För någon vecka sedan var det mellandagar! Kul! Gillar konceptet, speciellt eftersom jag var lite halvledig då. Det var som att tiden gick lite långsammare, eller i alla fall att jag var bättre på att ta tillvara på dagarna. Hur som helst så hade jag en ganska bra matvecka den veckan. Åt ju t ex gräddstuvade vegobullar den torsdagen men också en massa annat gott. Vi tittar!

Jag och Magnus köpte ju som sagt en shaker, så vi drack drinkar som aldrig förr. Whiskey sour även denna gång, och så tacos till det. Med guacamole, mangosalsa, chipotlemajo och halloumi. Så som tacos alltid borde ätas om ni frågar mig, och inte svårt heller.

Mangosalsan gör jag t ex genom att tärna 2 mango (funkar med fryst färdigskuren också såklart) och tillsätta 1/2 hackad rödlök, 1 tomat, 1/2 lime, 1/2 chilifrukt, en pressad vitlöksklyfta samt koriander efter behov. Guacamole är ju samma fast med mosad avokado istället för mango och chipotlemajonnäsen är bara vanlig majonäs med lite chipotlepasta i.

En morgon åt jag en sen frukost i dagsljus med scrambled eggs (läs mitt bästa recept här!), ingefärs- och hallonsmoothie, kaffe och avokadotoast. Läste förresten att solen går upp nästan en timme tidigare i slutet av januari jämfört med i början av månaden? Hur nice! Snart ljust när en åker till jobbet med andra ord!

En annan dag åt vi middag i form av jordärtskockssoppa (här är recept). Till det åt vi västerbottensostmackor och drack upp proseccon jag vann på en julfest någon vecka innan. Gott och nice!

Ha en fin söndag!

Comments

  1. Rebecca

    Alltså helt jävla fantastisk mat. Allting du fotar är så bra.

Leave a comment