Mina bästa vegorecept

Hej på er! Idag är det 1 februari och därmed också Vegetariska dagen, så jag tänkte passa på att dela med mig av några av mina bästa vegetariska recept. Jag äter ju för det mesta vegetariskt och har därför ett rätt gediget arkiv med recept (som ni gärna kan kolla i här!) och tänkte dagen till ära plocka russinen ur den kakan åt er! Bra va? Bra!

Vi börjar med min kanske bästa soppa – jordärtsskockssoppa! Detta recept är med havregrädde och därmed veganskt, samt med grönkålschips som topping. Bland det godaste som går att laga faktiskt.

Annars är detta salladsrecept rätt nice också. Funkar både på våren som hösten tycker jag. Med halloumi, körsbärstomater och kanel- och chilistekta kikärtor. Gott och värmande.

Av spadet från ovan nämnda kikärtor går också att göra aioli på.

Caesarsallad går minst lika bra att göra vegetariskt! Halloumi kan t ex ersätta både bacon och kyckling. Min variant på detta finns här!

Detta recept på Panang Curry går snabbt att laga och dessutom veganskt.

Likaså detta recept på pasta med ugnsrostad blomkål.

I somras gav jag mig i kast med att göra en egen poke bowl, lite omständigt men väldigt gott. Med cashewnötter, rostad lök, rödbeta och mango bland annat.

För vegetarisk frukost funkar chiapudding bra. Detta recept är faktiskt gott (för ärligt, oftast är chiapudding bara en slemmig röra) med krämig kokosmjölk och honungsstekt grapefrukt. Smakar som dessert.

På tal om dessert har vi också denna goda kaka som jag senast igår kom på mig själv att tänka på. Den är raw, vegansk och gjord på bland annat cashewnötter, hallon och lime.

Och så sist men inte minst – chocolate chip cookies på svarta bönor! Goda och chokladiga men bäst av allt extremt mättande och funkar super att äta till frukost. Hur nice?

Vilka är era bästa vegorecept?

Leave a comment