4 dagar, 4 frukostar

Förra veckan hade jag en sån himla bra frukostvecka. Allt blir ju liksom lättare nu när ljuset återvänt, likaså att komma på roliga saker att äta till frukost. Tänkte att vi kunde kolla vad jag stoppat i mig!

I måndags åt jag chiapudding med färska jordgubber. Chiapudding gör jag ju som alltid enligt detta recept eftersom det blir godast. Till det åt jag levaintoast med jordnötssmör, banan och lönnsirap. Och så kaffe plus juice till.

I tisdags gjorde jag fruktsallad av en skruttig gammal grapefrukt som låg längst inne i kylen. Tillsammans med mynta då, för det är väldigt gott ihop. Till det åt jag äggröra (recept här) och drack kaffe och juice.

På tisdagkvällen fick jag ju magsjuka och åt ingenting fram tills onsdag förmiddag. Då var Magnus snäll nog att servera frukost på sängen i form av lite banana split bowl. Väldigt gott, från @AStoveStory på instagram. Enkelt också – stek 1/2 dl granola med 1 tsk honung och 1 tsk kakao, servera med yoghurt, en halv bana och kokosflingor. Klart!

I torsdags rensade jag kylskåpet på de arma jordgubbar och den halva banan som var kvar och använde dem som topping till en bovete- och havregrynsgröt med solrosfrön, pumpakärnor och chiafrön. Med skummad mjölk till, vilket är ett väldigt bra tips om ni har en skummare hemma. Gör vilken tråkig vardagsgröt som helst lite lyxigare.

Och på torsdagskvällen åkte jag ju hem till Umeå för mammas begravning och med det tog också frukostdokumentationen slut.

Leave a comment