Dejtsöndag med sol, skelett & skaldjursplatå

Förra söndagen vaknade jag upp tidigt av sol som strömmade in i rummet. Himla nice sätt att vakna på. Låg kvar i sängen med sjusovaren ovan bredvid mig och kollade instagram, läste ikapp lite olika bloggar samt knåpade ihop detta inlägg.

Till slut vaknade även Magnus så vi gjorde frukost. En riktigt helgig en, med färska bär i yoghurten och nygräddade croissanter.

Plus så en massa kaffe såklart, och sol som gassade på i vardagsrummet.

Efter frukosten tog vi tag i något som vi inte gjort på år och dagar – nämligen städa. En riktig vårstädningen, med dammtorkning, dammsugning, plockande och vädrande. Gud vilka flashbacks från barndomen en får av att städa på helgmorgnar med musik på i bakgrund, fönstren på vid gavel och doften av rengöringsmedel. Mmm.

Fint blev det och efteråt lade vi oss i soffan med varsin sheetmask. Finns det något bättre tror ej.

Sedan åt vi gröt med blåbär och skummad mjölk till lurris och gav oss ut i solen.

Först åkte jag och den här snyggingen till Söder och Nytorget för att hänga lite i solen med Miranda, Mattias och några av hans kompisar. Vi köpte glass och solade våra vinterbleka face tillsammans med resten av Stockholm ungefär.

Någon timme senare skyndade vi ner till Slussen och hoppade på en båt med sikte mot Skeppsholmen.

Kolla så fint? Helt magiskt ljus.

Skulle ha dejtsöndag med Maggan så vi gick på Marina Abramović-utställningen The Cleaner som pågår där just nu. Har velat gå i flera veckor men inte hunnit pga obvious reasons, men äntligen fick vi till det.

Himla bra utställning var det dock, och emellanåt lite gross med illaluktande skelettben och filmer på onanerande män.

Men mest fokus var det på filmer från hennes olika performances. Gillade speciellt denna, då Abramović och hennes dåvarande konstnärspartner Ulay höll i varsin ände av en pilbåge med en pil riktad rakt mot Abramovićs hjärta.

Sedan såklart en massa andra verk också. Älskar Marina Abramović, så cool människa och konstnär.

Hela utställningen var för övrigt så himla estetisk. Mådde bra i själen.

Varje gång vi är på Moderna inser jag att jag borde vara där oftare. En av mina favoritplatser i Stockholm faktiskt.

Efter att vi kollat färdigt på utställningen och även hunnit med en sväng på den fasta utställningen gav vi oss ut i vårvädret igen.

Där ljuset var så himla himla fint.

Och så promenerade vi längs Blasieholmskajen tills vi insåg att klockan tickat iväg och plötsligt fick vi väldigt bråttom tillbaka till Nytorget.

Där hade vi nämligen bokat bord på Urban Deli eftersom jag hade ett presentkort från Magnus föräldrar som jag fått i julklapp om ni minns? Vi kollade några vändor på menyn men tänkte sedan “why not” och köpte en skaldjursplatå som sedan visade sig vara så stor att jag knappt såg Magnus på andra sidan bordet. Mötte dock varandras blickar genom räkorna och viskade “jag har ingen aning om hur en äter sånt här?” i kör.

Men det gick rätt okej ändå och vi lyckades knåpa ur maten ur skalen. Samt åt ostron, som inte var så gott men inte heller lika hemskt som jag föreställt mig. Kändes lyxigt i alla fall.

I någon timme höll vi på innan vi fick hälla i oss den sista cavan och skynda iväg till Victoriabiografen där vi såg Sameblod. Och sedan var den söndagen över!

Comments

  1. rebecca

    alltså för mysigt!!!

  2. moa

    SÅ fina bilder. (och ni är asvackra)

Leave a comment