Min hudvårdsrutin – mars 2017

Hello på er! Skrev ju förra veckan att jag höll på att knåpa ihop ett inlägg om mitt nya intresse hudvård! Det är liksom en helt ny värld för mig att förkovra mig i och på några månader har jag gått från att knappt tvätta ansiktet till att vilja läsa allt som går att läsa om krämer, syror och masker. Det är ju himla kul, och det vet jag att många av er där ute också tycker, så jag tänkte helt enkelt dela med mig av ett riktigt matigt inlägg för alla er andra hudvårdsnördar där ute – nämligen min hudvårdsrutin as of mars 2017!

Varje morgon och kväll tvättar jag ansiktet och de senaste veckorna har jag kört denna – Parsley Seed Facial Cleanser från Aesop. Använde en annan tvätt från dem tidigare som kändes lite meh, men denna tycker jag om. Direkt ur flaskan är den lite som en gel som sedan blir härligt mjölkig i kontakt med vatten. Cleansern innehåller dessutom mjölksyra så den peelar lite lätt också och efteråt känns huden riktigt ren. Jag har rätt tålig normalhud men kan bli lite flottig här och var, så gillar att få rengöra ordentligt. Brukar försiktigt lägga lite av gelen på fuktat ansikte och låta ligga i någon minut innan jag tvättar och sköljer av. Mycket trevligt.

Efteråt är det dags för min kanske absoluta favorit i badrumsskåpet – Paula’s Choice 2% BHA Liquid. Självklart köpt på grund av hyllningarna runt om på internet (läs: Kakans blogg) men ärligt talat är det nog också denna toner som enskilt gjort mest skillnad för min hud. Jag har fått mindre synliga porer, mer lyster och jämnare hudton. Helt sjukt egentligen vad lite BHA-syra kan göra. Älskar att det känns att den är aktiv och att det liksom sticker lite i huden när den ligger på. Använder den alltid på kvällen och låter den ofta få verka en stund innan jag lägger på en ansiktskräm.

På morgnarna kör jag dock inte BHA utan en vanlig toner i form av B & Tea Balancing Toner, också den från Aesop. Denna luktar mycket trevligt och milt och gör väl sitt jobb skulle jag säga.

Efter tonern kör jag ansiktskräm. Just nu använder jag Aesops Camellia Nut Facial Hydrating Cream både morgon och kväll. Precis som andra produkter från Aesop luktar den mycket gott, känns lätt och blir matt på huden. Gillar denna mycket men kommer nog testa en annan kräm när burken är slut, främst för att jag skulle behöva en med SPF i pga extra viktigt när en kör med syra.

Ibland, när jag känner att jag vill vara lite extra slät brukar jag dutta på ett lager av denna BB-cream från BareMinerals ovanpå ansiktskrämen. Den hjälper till att dölja små finnar och ojämn hudton och sånt vilket en ju kan vilja göra ibland.

Ungefär 1-2 kvällar i veckan brukar jag köra en lite ordentligare exfoliering i form av Pumpkin Enzyme Mask från Peter Thomas Roth. Tycker mycket mycket om denna som innehåller pumpaenzym, AHA-syra och små korn aluminiumoxid och som känns riktigt ordentligt när den ligger på. Jag brukar köra den i ungefär 7 minuter och de första två gör riktigt ont, sedan domnar ansiktet bort lite:) Men efteråt är en len som en barnrumpa.

När en exfolierar mycket är det också viktigt att återfukta mycket, så därför kör jag lite olika fuktmasker några gånger i veckan. Fuktmasker är nog min absoluta favorit bland hudvårdsprodukter och min bästa är Blue Chamomile Facial Hydrating Mask från Aesop. Det är min favorit bland mina Aesopprodukter och kanske också min favoritprodukt alla kategorier. Det känns som att ansiktet bara slurpar i sig av denna lite slemmiga sak som dessutom är lugnande och minskar finnar som börjat blossa upp. Tyvärr är min flaska på väg att ta slut pga att jag förr gjorde misstaget att följa instruktionerna som står på flaskan (8 pump, låta det verka i 20-30 min, ta bort med toner + bomullspad). Åh vilken waste det var för denna är så himla härlig att bara smeta på i ansiktet och sova med. Hade gjort det varje dag om jag haft råd.

Något annat som är riktigt gött är dessa sheetmasks från koreanska Benton. Köpte dem på Amazon för några veckor sedan och de innehåller bland snigelsekret och bigift som både återfuktar och lugnar. Ä l s k a r  dessa. De kyler skönt och efteråt känns huden så himla mjuk och återfuktad. Dessutom ganska billiga för att vara sheetmasks, ungefär 20 kr/mask.

Men ansiktet i all ära, det som jag egentligen har mest problem med så här års är mina läppar. Efter att ha testat det mesta kör jag just nu en kombination av två produkter – Rosehip Seed Lip Cream från Aesop och Burt’s Bees Beeswax Lip Balm. När jag är inomhus använder jag den lilla tuben från Aesop som innehåll en lättare kräm som snabbt går in i läpparna, och innan jag går ut kör jag på med ett lager med den lite fetare Burt’s Bees som skydd mot kylan. Ärligt talat är dock det bästa knepet för mjuka läppar att dricka mycket vatten. Men vem fan har tid för det egentligen?

Och det var det. Min hudvårdsrutin. Vad använder ni för hudvårdsprodukter? Tell me för jag är genuint intresserad!

Comments

 1. […] I Prag gick vi även förbi ett Sephora och råkade få med oss några sheetmasks hem. Kanske onödigt eftersom det mesta finns även här i Sverige, men vi hade lite tjeckiska kronor över så varför inte lägga dem på hudvård. Bland annat köpte vi en mask med snigelslem från Tony Moly. Ska bli kul att se hur den står sig mot de jag brukar använda från Snailbee som jag skrivit om tidigare. […]

 2. Saga

  haha åh älskar att du tog upp vattendrickande som bästa knepet! Kan from nu sluta tjata på dig om det :-)))))

 3. tyra

  åh vad kul att få läsa om din hudvårdsrutin! jag har, liksom du, utvecklat ett hudvårdsintresse på senaste tiden och för några veckor sedan gjorde jag ett av de bästa besluten någonsin – jag beställde koreansk hudvård, en hel rutin av märket Cos Rx från sidan wishtrend. Efter tips från Kakan om bloggen fiftyshadesofsnail föll mitt val på just det märket och det är helt f.a.n.t.a.s.t.i.s.k.t. har diverse från pH-sänkade rengöring, BHA-syra och övernattsmasker med honung till snigelkräm, serum och små silkesbollar en skall exfoliera ansiktet med. sammanlagt ca 10 produkter och jag älskar varenda en, min hy har aldrig sett så bra ut och jag får så mycket komplimanger för den också! märket är billigt i förhållande till mycket annat och så otroligt prisvärt, rekommenderar till 110%. din blogg är föriövrigt underbar, keep going fina du!<3

  1. Eric - smdlnd

   Näe? Åh vad nice! Måste nästan testa jag med, låter ju asgött! Och tack snälla, blir så himla glad!! :)

 4. Kim

  Gillar du fuktgivande nattmasker kan jag varmt rekommendera denna: https://skincity.se/sv/instant-hydrating-mask !!! Den är såå bra och extremt dryg, räcker hur länge som helst och kostar inte skjortan! Tips tips!

  1. Eric - smdlnd

   Gud har verkligen velat testa Beauté Pacifique jättelänge men är orolig för doften, har hört att den är ganska parfymerad??

  2. Kim

   Ja, den doftar rätt starkt.. och lite tantigt typ? Jag tycker dock att man vänjer sig och att det är värt det pga bra produkt i övrigt. Sno ett prov på NK och se vad du tycker, så slipper du köpa och bli missnöjd!

 5. Alma

  Åh Pumpkin Enzyme Mask <3<3<3 Älskar den, värd varenda krona. Jag använder annars mycket från La Roche Posay, tycker dom har milda och bra produkter till rimligt pris!

  1. Eric - smdlnd

   Verkligen, älskar den! Åh kul, har funderat på att köpa deras micellära vatten. Får kanske göra det i veckan! :)

 6. Malin

  försvarets hudsalva till läpparna Eric! nothing fancy, men jag hade kanske inte överlevt utan den. (obs köp den riktiga och inte apotek hjärtats “motsvarande”, för den är bara inte motsvarande)

  1. Eric - smdlnd

   Åh jag vet, har hört att det ska vara bra men tycker konsistensen på läpparna blir så obehaglig. Plus att det känns som att en slickar i sig en liter vaselin i minuten när den är på… ?

Leave a comment