Greasy Spoon

I fredags var det långfredag och hela Stockholm var tomt på folk. Jag skulle också iväg, men hade bokat ett tåg senare på dagen så helt plötsligt hade jag och Magnus en ledig förmiddag i Stockholm. Det var ett tag sedan det hände, och vi ville utnyttja till max, så efter en liten sovmorgon tåg vi tunnelbanan in till stan och hamnade här – på Greasy Spoon vid Odenplan.

Har velat åka hit ett tag men undviker ju som regel ställen där en behöver beställa mat på engelska och en inte vet om de som jobbar där kan svenska eller inte. Blir alltid så stelt och knaggligt, typ “hello jag want to eat here please tack”. Men det gick bra, och pga ovan nämnda påsk fick vi plats på en gång precis vid fönstren där flödade in ljus. Trevligt trevligt.

Magnus åt pannkakor och jag, som skulle åka tåg i vad som kändes som hela dagen, tog en full veggie. Gott! Speciellt vegokorvarna, som var kanske de godaste jag ätit.

Och så drack vi kopp efter kopp med kaffe.

Samtidigt som vi spanade på folk som passerade utanför, tjuvlyssnade lite på folk runt omkring och pratade om bland annat feminism och “homewreckers” aka kvinnor som får bära skulden för att män fuckar upp förhållandet.

Sedan skiljdes jag och den här åt vid centralen och så var det med den fredagsförmiddagen.

Och idag åker vi till Prag i några dagar tillsammans med Maggans familj och bror som fyller 25. Ska bli så skönt att få komma iväg och få lite ordentlig ledighet plus förhoppningsvis lite varmare väder än här. Mest skönt blir det nog dock för alla i min närhet för har tjatat om den här resan konstant i typ en veckas tid hehe.

Kommer nog att titta in här något men bäst gör ni i att följa mig på Instagram för uppdateringar, instastories och annat kul. Heter @ericsmedlund !

Comments

  1. Henrik

    Åh, tack! Skönt att höra att jag inte är ensam om att försöka undvika språkförvirringen.

Leave a comment