Växthuset

Förra torsdagen befann jag mig här, på Växthuset i Skanstull. Har velat besöka denna rätt nya helveganska restaurang, som ligger vägg i vägg med Trädgården/Under Bron, så länge men det har inte blivit av. Förrän nu då.

Miranda var med, samt Mattias (som inte hamnade på bild). Och så Magnus såklart! Kul!

Vi testade deras avsmakningsmeny med 4 rätter, innehållande bland annat en väldigt god delibricka med vita bönor- & ramslökskräm, svamppaté och en massa annat gott. Samt en lite mindre god långbakad rotselleri.

Det serverades också en linsstuvning med bakad lök som precis som de andra rätterna serverades på en stor tallrik som en fick plocka som en ville ifrån. Trevligt koncept ändå.

Magnus instagrammade lite och så åt vi den sista rätten som var en misoglaserad vitkål med svampreduktion. Mhm gott.

Sedan delade vi på en efterrätt som kanske var kvällens höjdpunkt – kardemummaglass med fänkål, timutkrydda, björnbär, grapefrukt och misokaramell. Fem plus.

Och så satt vi kvar länge länge, drack någon drink och pratade om Åsele aka inlandets Manhattan, Potatisfestivalen i Alingsås och annat kul. Samt lite om åldersångest. Har egentligen inte det så mycket längre men jag fyller snart 23 vilket ändå känns så himla gammalt? Så vuxen ålder liksom.

Sedan, någon timme senare när restaurangen började stänga, trängde vi in oss i fotoautomaten utanför innan vi tillslut tog en Uber hem. Bästa beslutet för övrigt pga klev upp vid 06 morgonen efter för att hinna med ett flyg till Umeå. Och i eftermiddag ska jag iväg igen, men denna gång till Malmö och Saga som jag inte träffat på år och dagar. Ska bli så himla mysigt.

Hoppas ni får en fin helg!

Comments

  1. Beata Cervin

    åh va fint + gott vill också äta där!

    1. Eric - smdlnd

      Supernice ställe, tror dessutom de har en deal just nu där en kan testa deras menyer för halva priset! :)

Leave a comment