En lördag som började med en Klara & slutade med en annan

Förra lördagen vankades det brunch. På grund av helg såklart.

Och på grund av att vi hade besök, av Klara! Och Kalle! Hela vägen från Umeå hade de kommit för att besöka Stockholm i några dagar. Så kul att vi fick hänga med dem litegrann igen. Vi var ju med varandra var och varannan dag när vi bodde i Umeå, men blir ju inte så längre av förklarliga skäl tyvärr.

Så jag startade en messegnerchatt som jag döpte till “sthlm brunchklubb” och bjöd hem dem till oss. Jag och Magnus hade svängt ihop avokadomacka på rågbröd med gräslök och citronzest, bananasplit bowl med chokladgranola, juice och kaffe i mängder. Plus pannkakor, som tyvärr inte fastnade på bild. Ändå imponerade, då jag vaknade lite baked en kväll på Trädgården dagen innan.

Himla mysigt var det. Vi catchade upp lite medan solen gassade på utanför.

Sedan förflyttades vi ut på balkongen, drack mer kaffe och pratade om jobb, statusjakt och semesterplaner.

När Magnus skulle iväg och jobba hoppade vi andra på tunnelbanan. Först åkte vi till i Västertorp där Klara och Kalle bodde under veckan.

Och sedan åkte vi vidare in stan. Vi gick i lite butiker på Götgatan och sedan promenerade vi ner till vattnet i riktning mot Fotografiska.

Jag gick runt och kollade lite i deras bokshop medan Klara köpte nya prints till sitt vardagsrum.

Sedan gick vi in till stan igen. Förbi på Konst-ig, som är en av mina favoritbutiker.

Och Aesop, som är en annan.

Sedan vinkade jag hejdå till den hära och hoppade på tunnelbanan mot Sumpan.

Där jag skulle träffa en annan Clara – nämligen denna ↑

Vi hade stämt middagsträff, och efter lite velande i butiken kom vi hem med ingredienser till detta.

Svamppasta, caprese och vitlöksbröd. Livets mat ju.

Sedan satt vi och snackade lite. Om pengaångest, sparande och sånt. Clara har förresten fått jobb också! Som hudterapeut, trots att hon blir klar med sin utbildning först i sommar. Så himla fett ju, är så stolt! Ser framför mig hur hon i framtiden kommer vara min go-to hudvårdsgirl som dermapen:ar bort varenda por i hela mitt face. Längtar.

Sedan käkade vi chips och kollade youtubeklipp på Epic Sax Guy i hennes soffa med Eurovision på i bakgrunden. Slut på lördag!

Comments

  1. Marte

    Alt er så fint!

    1. Eric - smdlnd

      men tack! ??

Leave a comment