En söndag med sol, sojakorv & sommarplaner

Vi gjorde gröt (igen), denna gång en havre- och rågvariant, med äppelbitar, rostade mandlar och kolasås på kondenserad mjölk.

Japp, det var fantastiskt. Som efterrätt, fast till frukost.

Magnus var inte riktigt lika såld dock. Aja, what to do?

Sedan spenderade vi morgonen i soffan med varsin dator, googlande bland annat restauranger och barer i Paris, platser en inte får missa och sånt där. Kan även ha Pinterestat lite, vem vet.

När började närma sig 12 klädde vi på oss och lämnade vår soldränkta lägenhet.

Hoppade på tunnelbanan.

Och åkte till Midsommarkransen!

Jag ville gå på 2 Little Spoons pga ville kolla på köksgrejer. Och sånt har de ju massor av där.

Tyvärr hittade vi dock ingenting vi gillade riktigt, så vi gick vidare.

Vi fortsatte gå runt i lite butiker, bland annat förbi Mimi Staafs möbelmakeri, där vi kollade på möbler, porslin och grejer från L:a Bruket. Diskuterade lite huruvida det kan vara värt att köpa dyra tvättmedel (känns ju väldigt mycket som en grej som jag skulle kunna göra tbh) men kom fram till att någon måtta får det väl ändå vara.

Sedan blev vi hungriga och tog tunnelbanan in till stan för att äta lunch.

Köpte en vegetarisk french pga så gott och så billigt. Bad också Magnus ta en “somrig bild när jag äter korv i solen”. Gick sådär:)

Så vi gick vidare till Ivar Los för det första utomhushänget i år i min absolut bästa park. Supermysig med fin utsikt och inte så himla mycket folk. Plus alldeles lagom sluttning att sitta i.

Dock blåste det lite kallt så efter en stund satte vi oss i lä mot staketet och värmde oss i solen. Och så spelade vi Two Dots, spanade på folk och trängde bort tanken på hur många som måste fyllepinkat på platsen där vi satt.

Sedan promenerade vi in till stan och passade på att handla lite middagsgrejer i en av de asiatiska butikerna vid Hötorget.

Älskar verkligen dessa butiker. Så mycket gott och billigt, samt så välfrontat att det är en fröjd för själen (ni som jobbat i matbutik vet vad jag menar).

Efter matshoppande var det dags för vår sista sak på dagens to-do-list, så hoppade vi på tunnelbanan igen och åkte ut till Universitet.

Där vi skulle gå på Plantagen, för att köpa en ny monstera till vårt vardagsrum. Men först passade vi på att gå en sväng i Bergianska trädgården.

Som såklart var lika fint som vanligt, trots att växtligheten inte riktigt kickat in ordentligt ännu.

Vi satte oss en stund på bryggan bakom Wiktoriahuset, solade lite och spejade ut över Brunnsviken.

Och så pratade vi om sommaren. Vi har båda vår första ordentliga (och betalda) semester men inga planer än så länge. Vill göra så mycket. Bland annat åka till Umeå en sväng, hälsa på kompisar i Malmö och Österlen, hänga runt i sommarstockholm och kanske också åka någonstans fint, typ Italien. Vi får se vad tiden och plånboken räcker till.

Sedan blev vi kaffesugna och gick förbi Orangeriet för en liten fikapaus, men det var så lång kö till kassan att vi sket i det.

Och gick och växtshoppade lite istället. De hade tyvärr ingen stor monstera, men en liten mindre variant plus en massa kryddväxter fick följa med hem.

Där vi planterade dem i nya krukor. En kruka med mynta, en med koriander, och en där en liten skruttig gräslök från ICA fick bo.

Och nu står dem i mitt fönster, lever och frodas och är redo att toppa ca allt jag äter.

Och under vår TV fick denna lilla krabat bo. Kul med lite grönt igen hemma, då de flesta växter vi haft hemma dog i våras när vi inte riktigt hade tid att ta hand om dem.

Och efter planterandet ställde vi oss i köket och fixade middag. Gjorde livets nudelrätt, som jag blivit introducerad för av Miranda. Med udonnudlar, sesamdressing, tofu, vårlök och jordnötter. Bland det godaste som finns.

Comments

 1. Mattias Alfborger

  Tack för att du creddar vårt recept! :D

  1. Eric - smdlnd

   Haha självklart Mattias!! ;)

 2. Sofia

  ^Efterfrågar också recept på nudelrätten!! <3

 3. Kaneli

  alltså, dina helginlägg är alltid så extremt drömmiga. Love it

  1. Eric - smdlnd

   åh tack! ??

 4. Elin

  Ska du åka till Frankrike? Jag bor i Paris och “bloggar” för mina släktingar om hur jag har det och vad jag gör. Har sjukt många fina tips till dig där! http://www.nygrds.com

  1. Eric - smdlnd

   Gud vilken fantastisk blogg, tack tack för tips! Blir så avundsjuk på att du bor där på heltid!

 5. anna

  haha tänker ofta så när man parkhänger vid olika kanter av något slag eller träd, “undra hur många som kissat här” haha

  1. Eric - smdlnd

   Men verkligen! Samtidigt finns det ju hur mycket äckligt som helst överallt så tänker att det bara får vara så haha

 6. Frida

  Recept på nudelrätten?? :D Tack for en jättebra blogg!

  1. Eric - smdlnd

   Det kommer!! Håll utkik här i helgen! :) Och tack, kul att du gillar! :D

Leave a comment