Vad jag köpt i CPH + Prag

Hallihallå! Har ju rest som en sate de senaste veckorna och även om jag haft trångt i väskorna (packar ju som regel alltid lite för mycket) så har några saker fått följa med hem. Tänkte vi att vi tittar lite på dem!

Börjar helt okronologiskt pga så ivrig att visa mina glas som jag köpte förra helgen i Köpenhamn. Hittade dessa på butiken Stilleben vid Frederiksborggade och tycker är så fina med sina oregelbundna former och hur de bryter ljuset. Från det japanska glasmärket Aderia, om någon undrar.

Köpte även denna kokbok från Grød.

Innehållande en massa recept på grötar, risottos och andra grytor. Har velat ha denna bok sedan vi var i CPH i somras, men har varit för snål för att betala frakten vid beställning.

Så mycket trevligt, med fina bilder och recept uppdelade efter säsong, precis som det ska vara i en kokbok.

Har redan testat denna råggröt med mangokompott till frukost, och kommer nog testa många till den närmsta tiden.

Sedan har jag såklart köpt tidningar också. Min största guilty pleasure ju.

Dels det senaste numret Nuda, av grymma Frida. Denna fina, med Kakan på omslaget, köpte jag på releasefesten förra veckan.

Och så här ser den andra framsidan ut.

Som vanligt är det så snyggt att varenda sida skulle kunna rivas ut och sättas upp på väggen.

Plus fyllt med fina och intressanta editorials och intervjuer. Finns att köpa här om ni skulle vilja!

En annan tidning jag köpt är denna – det senaste numret av Harvard Design Magazine, som jag hittade i Prag, på butiken PageFive i Praha 7. Tips tips för er som ska dit.

Temat för numret är packaging, och hur det påverkar världen vi lever i.

Intressant med en lite djupare analys än vanliga designmagazin.

Och såklart alltid nice med fint foto och form.

I Prag gick vi även förbi ett Sephora och råkade få med oss några sheetmasks hem. Kanske onödigt eftersom det mesta finns även här i Sverige, men vi hade lite tjeckiska kronor över så varför inte lägga dem på hudvård. Bland annat köpte vi en mask med snigelslem från Tony Moly. Ska bli kul att se hur den står sig mot de jag brukar använda från Snailbee som jag skrivit om tidigare.

Köpte även dessa, från Dr.Jart+ som jag hört mycket bra om. Utjämna och återfukta, jo jag tackar jag.

Och till sist denna, från Too cool for school, som bland annat ska dra ihop porer. Kul!

Det var det, hoppas ni har en bra fredag!

Comments

  1. […] ligger denna pärla som säljer så mycket fin dansk och internationell design. Har köpt både våra dricksglas och vår Matisseposter på Stilleben, och hittar alltid inspiration […]

  2. […] hamnade till slut vid Nørreport. Jag köpte min grötkokbok på Grød i Torvehallarna, vi satt utanför Starbucks och lånade lite wifi och sedan gick vi hit […]

  3. Jasmin

    Hahah trodde tyvärr bilden på den första ansiktsmasken föreställde en kondomförpackning ://

    1. Eric - smdlnd

      Haha åååh

Leave a comment