En ledig måndag – Mattias, Miranda + ett middagstips

Förra måndagen var jag ledig, och Magnus med. Händer inte så ofta direkt, det här med att vara ledig på vardagar. Så vi passade på och unnade oss en lång lång sovmorgon.

Men till sist klev vi upp och gjorde en ordentlig frukost. Kanske det bästa med att ha lång tid på morgonen.

Gjorde bland annat detta – stekt grönkål med pocherat ägg, sesamfrön och chiliflakes. Livets jävla frukost, skulle kunna leva på detta enbart. Från Siri Barjes instagram om ni undrar.

Och till det åts grapefruktsallad med mynta, kaffe från chemexbryggare (använder den så fort jag får chansen som ni märker) och håliga rostade bröd med västerbottensost.

Och såklart med denna som sällskap. Mysigt.

Sedan åkte vi in till stan. Jag klippte mig äntligen efter att skjutit på det alldeles för länge och Magnus såg Troye Sivan kliva in en taxi utanför Riche. Händelserik eftermiddag som ni märker.

Och efteråt tog vi tunnelbanan till söder.

Där det var klorofyllgrönt i mängder.

Sedan gick vi och slog oss ned på Kaffe.

Tillsammans med dessa två – Miranda och Mattias.

Vi fikade lite, pratade om kameror och sommarplaner och sånt. Sedan promenerade vi runt en stund på söder, kollade second hand runt Mariatorget och i butiker längs Götgatan.

Innan vi skiljdes åt, eftersom att jag och Magnus skulle ut till Sickla. Vi var ju på jakt efter ett nytt nattduksbord som skulle finnas på Svenssons möbler.

Men när vi kom dit så fanns det inte i lager, så vi fick helt enkelt vända hemåt istället. Så kan det gå.

Men innan vi åkte hem så handlade vi ingredienserna till detta; vietnamesiska vårrullar. Kanske min absoluta favoriträtt.

Speciellt med stekt grönkål i. Förutom att det är så jäkla gott blir det också ett bra crisp i rullarna, så tipstips.

Andra tips för bra vårrullar är 1. mangobitar (gott och lagom sött) 2. hyvlad morot (för ytterligare textur) 3. att lägga dressingen i själva rullen innan den monteras ihop, på så sätt slipper en dippa och riskera att saker faller ut.

Sedan gick jag och blekte min framklippta utväxt medan Magnus fick för sig att baka scones.

Kul för mig dock, som fick kvällsfika.

Himla fin person detta.

Sedan såg vi klart det sista av House of Cards med balkongdörren öppen innan vi till slut gick och lade oss. Och med det så var den måndagen slut.

Ha en fin söndag!

Leave a comment