En ledig söndag

Förra helgen var det ju långhelg, och jag och Magnus försökte vara duktiga personer som ~lyssnar på våra kroppar~ och inte hela tiden kör på med grejer. Så vi spenderade hela lördagen i soffan för att vila upp oss lite efter allt farande och flängande den senaste tiden.

Men på söndagen var vi igång igen, och hade bjudit hem Clara på brunch!

Gjorde bland annat toasts med vår nya toaster! Bästa. Köpet. Någonsin. Denna macka var med västerbottensost x 2, både vanlig och någon skiva av den vindelrökta varianten.

Och så gjorde vi äggröra med gräslök, plus smoothiebowl till. Så gott.

Magnus var med!

Och såklart vår brunchgäst Clara! Vi snackade Veronica Maggio-konserter och sommarplaner och utomlandsresor. Om att vara redo för semester men fortfarande ha saker kvar att göra jobb- och skolmässigt. Men snart hörni, då är det sommar på riktigt!

Vid 12-tiden lämnade vi lägenheten.

Och åkte in till stan. På Hötorget var det som vanligt loppmarknad.

Och som vanligt hittade vi ingenting.

Sedan gick vi på Snickarbacken 7, för att se om de hade Chemexbryggare så att vi kunde byta min som jag fick i födelsedagspresent men som var alldeles för stor.

Men de hade stängt, så vi fikade istället. Köpte kaffe, morotskaka och kokosrutor bland annat.

Clara lånade min kamera och tog en bild på mig och Magnus. Cuties.

Sedan gick vi en vända på stan. Bland annat på Nordiska Galleriet för att se om de hade sängbordet vi ville köpa på lager, på NK för att köpa chemexbryggaren och till sist på Axel Arigatos butik vid Norrmalmstorg.

Där ville Magnus kolla på sommarjacka och medan han gjorde det så gick jag runt och kollade på sneakers, tidningar och betonggolv. Sedan gick vi till centralen och vinkade av Clara.

Och så åkte vi hem och svängde ihop en söndagsmiddag i form av detta, för kanske tolfte gången de senaste veckorna. Men vad ska en göra när det är så gott?

Sedan bestämde vi oss för att premiära vår nygamla bryggare.

Känner mig som en vetenskapsman när jag gör kaffe i denna, men ser fram emot alla mängder iskaffe som kommer bryggas med denna i sommar.

Blev hur som helst väldigt, väldigt gott.

Sedan lade vi oss i soffan och såg på Love for Manchester-konserten, jag fulgrät när Chris Martin sjöng Fix You (trött spaning men kanske livets sorgligaste låt) och Magnus somnade bredvid mig i soffan. Slut på söndag.

Comments

 1. Julia

  Alltså! jag blir så inspirerad av dina bilder, mat, ALLT! Du är begåvad, Keep going! Jag har en fråga, och det kommer säkert komma fler. *Fanclub*
  Du får gärna dela med dig vart du fått tag i den där brödrosten som får brödet bli sådär MAGISKT!

  Allt gott.

  /Julia

  1. Eric - smdlnd

   Vad roligt, så glad jag blir! :)
   Den är faktiskt från Clas Ohlsson av alla ställen, ser ut som en vanligt mackgrill! :)

Leave a comment