Just nu

Jag gör: inte särskilt mycket. Ligger i sängen, skriver detta inlägg och ska strax kliva upp och göra något av denna lediga dag.

Jag ska: köpa ett nytt nattduksbord idag, föhoppningsvis. Har planer på att göra om lite hemma, lovar att visa när det är klart.

Jag kan: göra väldigt verklighetstrogna droppljud med min mun. Kanske mitt bästa (och enda) partytrick.

Jag köper: (förutom ovan nämnda inredning) mat, kläder och just nu även en massa smågrejer för att strukturera upp i vårt kök. Typ glasburkar att förvara gryn och frön i.

Jag borde: egentligen ingenting. Kanske klippa mig, eller sova mer, om jag nu måste välja något.

Jag vet: inte vad jag och Magnus göra på vår semester i sommar vilket stressar mig lite.

Jag tycker: att tiden går alldeles för fort och alldeles för långsamt just nu.

Jag tänker: mycket på mitt mående. Att jag ändå är rätt lycklig och är bra på att uppskatta allt som är fint i mitt liv just nu, och jag är väldigt glad för att kunna känna så.

Jag förbrukar: färska hallon i mängder. För 15 kr asken på Hemköp.

Jag lyssnar: just nu på Keep on lovin’ med MagnusTheMagnus och Seinabo Sey. Varenda cell av min kropp är redo för att hon ska släppa nytt och eget snart.

Jag drömmer: sällan, i alla fall vad jag kommer ihåg när jag vaknar. Tror faktiskt inte heller att jag någonsin drömt en mardröm, vilket ju nog är rätt underligt.

Jag längtar: efter semester, värme, sommarkvällar på Örnsbergs klippor, lediga dagar i ett varmt Stockholm.

Jag fasar: som många andra inför vad som kommer bli av vår värld. Hur rasismen gror och förflyttas in i de politiska finrummen. Hur klassklyftor, utanförskap och fattigdom göder extremism. Hur all jävlighet sker i en sådan rasande fart att det känns som att de flesta inte riktigt klarar av att ta in det (jag inkluderat) och att jag tyvärr inte ser ett slut på det. Vad fan ska vi göra hörni?

Jag använder: mina nya Levi’s 501s alldeles för mycket.

Jag njuter: av att det är så ljust ute numera. Det känns som att dagarna är typ 10 gånger så långa.

Jag blir: lätt stressad av småsaker. Ett jobbigt personlighetsdrag som blivit sämre den här våren efter att min mamma blev sjuk.

Jag äter: gärna somrig mat. Typ sparris, halloumi, fetaost och sånt. Samt väldigt mycket toast, pga har just köpt en mackgrill som vi nyttjar till max.

Jag dricker: kaffe i olika former. Har bland annat bytt min Chemex som jag fick i födelsedagspresent från en 10-koppars till en 6-kopparsvariant (missbedömde hur mycket 10 koppar faktiskt är) och har druckit säkert en halvliter kaffe sedan igår eftermiddag.

Jag brukar: alltid spela Two Dots på mobilen medan jag ser på serier eller film.

Jag tittar: på den senaste säsongen House of Cards med Magnus, men vi har bara ett avsnitt kvar. Sedan ser jag också Skam såklart, men är lite besviken på det senaste avsnittet. Vad är era tankar om den här säsongen förresten?

Jag läser: När kejsaren var gudomlig av Julie Otsuka. Men det vet ni ju redan.

Jag vill: äta frukost, så tänkte gå och göra det nu!

Comments

 1. Josefine

  Jag fyllde i samma lista nyligen och kände igen flera av dina svar i hur mina tankar gick, fint på nått vis. Älskar Skam och även denna säsong men jag följer i “realtid” så det blir ju lite plågsamt när det är mycket jobbigt på raken. Du har en så fin blogg!

  1. Eric - smdlnd

   Ja gud håller med, förra veckan var en pers!!
   Tack snälla, vad kul att du gillar! 🙏🏼

Leave a comment