Vad jag köpte i Paris

Godmorgon! Tänkte att vi skulle kika på vad jag köpte i Paris. Det blev inte så mycket som jag trodde, hade tänkt att verkligen tömma mitt bank account, men några fina saker fick följa med hem.

Först ut har vi denna – det senaste numret av Marfa Journal.

Så mycket fint i denna i form av fantastiskt fotografi, mode och konst. Finns ju att köpa i Sverige också, på bland annat Papercut.

Köpte även denna bok, i bokhandeln jag skrev om igår, som handlar om den stora omplaneringen av Paris under mitten av 1800-talet.

Köpte den främst på grund av att den var så himla fin, speciellt alla detaljrika illustrationer, men insåg när jag började läsa i den att den också var rätt intressant.

Tror att det är någon typ av kurslitteratur för typ arkitekturstudenter, för den är fylld med fakta om Paris. Typ som att staden är bland världens mest folktäta och kompakta städer, trots att det knappt finns några skyskrapor, plus anledningen till varför alla byggnader ser ut som de gör och tanken bakom alla torg, parker och alléer.

Den sista boken jag köpte var denna, Balenciaga Louvre au Noir, från utställningen med samma namn på det här museet.

Innehållande en massa bilder på kläder från Cristobal Balenciagas arkiv. Tycker det är så fascinerande hur en del konstnärer kan vara så före sin tid.

Förutom böcker köpte jag även lite köksgrejer. Bland annat denna citruspress i glas, som jag tänker kan vara bra när en lagar mat.

Och så dessa assietter från Merci, som jag tyckte var fina.

På Muji köpte vi en pumpflaska som varit helt slutsåld i Stockholm since forever. Tänkte ha diskmedel i den och slippa ha den fula yesflaskan framme på diskbänken.

Och så köpte jag även en ansiktskräm som komplement till mina andra hudvårdsprodukter därifrån. Superfuktgivande tydligen, plus fin burk.

Och så sist men inte minst så har vi denna, den efterlängtade postern av Matisse. Inte från Paris dock, för det gick ju sådär med det projektet, utan från Stilleben i Köpenhamn. Magnus var så snäll och köpte den till mig när han var där förra veckan, och nu står den här hemma i väntan på en passande ram och en plats att få hänga på!

Comments

  1. rebecca

    fy fan vad fina grejer

    1. Eric - smdlnd

      Åh tack Rebecca! :)

Leave a comment