4 semesterböcker

Godmorgon! Idag åker jag till Italien och i väskan har jag packat med dessa:

Vegetarianen av den sydkoreanska poeten Han Kang. Har faktiskt redan smygbörjat på denna bok som handlar om Yeong-hye, en tystlåten hemmafru som en dag bestämmer sig för att bli vegetarian. Tills sin omgivnings stora förtret. Väldigt intressant hittills, men får se vad jag tycker när jag tagit mig igenom hela.

Bok nummer två är Malin Persson Giolitos bok Störst av allt. Så här står det på baksidan: “De rikaste rika och de mest utsatta behöver sällan träffas. Utom i Djursholms allmänna gymnasium. Fem tonåringar, och en lärare som vill väl. Det slutar i katastrof. Nio månader senare ställs artonåriga Maja inför rätta.”. Mhm.

Nummer tre är Kakans bok Hela Kakan, som Magnus läste i höstas men som jag inte kommit mig för att plocka upp förrän nu. Känns som en bra semesterbok, och jag älskar ju Kakan så har svårt att se hur denna inte kommer vara bra.

Och sist ut är denna, som jag köpte igår på Åkerbloms i Umeå – Ett litet liv. Har läst så mycket bra om den här boken av Hanya Yanagihara, och en bok som beskrivs som “skoningslös och oförglömlig” är ju svår att inte vilja läsa.

Så allt som allt fyra böcker, som nog inte kommer läsas ut på fem italiendagar med tanke på att jag snittat en bok i halvåret hittills i mitt liv. Men återkommer såklart med recension när jag läst ut dem så småningom!

Vad läser ni i sommar?

Comments

 1. […] ungefär ett år sedan läste jag knappt mer än en bok om året, men så packade jag min väska full med böcker när jag och Magnus åkte till Italien förra sommaren och med det kom en ny […]

 2. Alexandra

  Ett litet liv <3 <3 <3 Avsluta med den! Har knappt kunnat läsa något på flera månader efter den :)

  1. Eric - smdlnd

   Åh spännande! Har tyvärr redan börjat med den, kunde inte hålla mig hehe! :)

 3. Linnea

  Åh, Ett litet liv, du kommer älska den! Typ det starkaste jag läst någonsin.

  1. Eric - smdlnd

   Åh vad kul, har börjat läsa nu. Har så höga förhoppningar! :)

 4. Helena

  Jag har läst Störst av allt, mycket spännande bok och väl skriven, hoppas du gillar den. Tips är att höra på Malin Giolitos sommarprat. Väntar med spänning på recensionerna – speciellt Hela Kakan har jag hört gott om! Ha en trevlig resa o

  1. Eric - smdlnd

   Åh vad intressant, tack för tips! Magnus har fått låna den de senaste dagarna men ska beta av den näst! :)

Leave a comment